Консервація
Консервація 5 канал

У Запоріжжі пройшов Всеукраїнський фестиваль домашньої консервації: чим дивували

Читайте по-русски
Організатори кажуть – фестиваль допоміг багатьом любителям консервування перейти з аматорів у професіонали

У Запоріжжі стартував традиційний, уже шостий всеукраїнський фестиваль домашньої консервації. Зважаючи на карантин, запросили учасників тільки з "зелених" зон: приїхали близько 100 майстрів консервації з Дніпропетровщини і Запоріжжя. Чим дивували господині – далі у сюжеті "5 каналу".

"Тут в цій баночці є помідор, кабачок, яблуко, кольорова капуста, морква. Ідея така: ви відкриваєте до м'ясної страви, розкладає на блюдо всі види овочів і їсте", – каже Валентина Хлєбіна учасниця фестивалю домашньої консервації.

Валентина Хлєбіна приїхала з села Георгіївське під Запоріжжям. Привезла консервацію власного виробництва і свіжі овочі. Консервує завжди багато і охоче, як і інші учасники фестивалю. У банках можна побачити не тільки фрукти чи овочі.

"Ми привезли масла першого холодного віджиму, масло гірчичне, розторопші, гарбузове", – розповідає Євгенія Панкеєва, учасниця фестивалю домашньої консервації.

Усе, кажуть, дуже корисне для здоров'я.

"Насіння амаранту, ми теж вирощуємо самі його, ми з нього робимо масло. Іноді робимо з нього коктейль "Молодість", взяти, перемолоти на кавомолці, додати теплу водичку і буде дуже гарне харчування – ідентичне материнському молоку", – говорить Василь Панкеєв, учасник фестивалю домашньої.

Організатори кажуть – фестиваль несподівано допоміг багатьом любителям консервування перейти з аматорів у професіонали.

"Додатково відмітили для себе, що ми розвиваємо самих учасників. Вони стають кращими з року в рік. І від якогось напівкустарного виробництва перетворюються на бренди, за якими люди приходять кожного року", – каже Віктор Бабенко, організатор фестивалю домашньої консервації.

Наприклад, сім'я Ольги і Тараса вже навіть зареєстрували власну торговельну марку. Роблять 20 видів смаколиків.

"Це сімейна мануфактура, домашньої крафтової пастили. Пастила виробляється з натуральних продуктів – це фрукти, овочі і ягоди", – говорить Ольга Германюк, учасниця фестивалю домашньої консервації.

На фестивалі завжди велелюдно. Адже у крамниці таке не продається.

"Нам дуже подобається, дуже подобається, дуже атмосферно тут", – говорить Світлана, відвідувачка фестивалю домашньої консервації.

Щороку на фестивалі збирають кількасот банок домашніх консервів і передають бійцям на фронт. Передадуть і цього разу.

Михайло Воронов, Юрій Петришин, "5 канал"

Попередній матеріал
Катинь: злочини Сталіна і Путіна проти Польщі – "Машина часу"
Наступний матеріал
В Умані завершився останній день святкування Рош ха-Шана
Loading...

Як безпечно сходити в ресторан: карантинні поради від МОЗ

Учені довели, що інтервальне голодування корисне для здоров'я

Усі за раз: науковці зняли жартівливе відео, як підпалити свічки на торті за допомогою ракети

Смарткухня в дії: як роботи в ресторані Гонконга готують і подають їжу

Без зайвих калорій: учені навчилися відчувати смак віртуальної їжі

Учені назвали найкорисніший продукт для серця