Рис із яйцем та овочами у цьому ресторані готують усього за три хвилини. Так само мало часу потрібно і для приготування інших страв. Адже всі інгредієнти і приправи – уже визначені, суворо дозовані і розкладені у спеціальні машини. Саме ця розумна техніка заміняє кухарів. Сама кухня значно менша за розміром, аніж традиційні. Людям не потрібно тут стояти, чи тим більше – зберігати соціальну дистанцію. А машини можуть насипати, змішувати і готувати інгредієнти на різній висоті, навіть під стелею.
"Замість того, щоб мати традиційний план кухні, дизайн у 2D, – зі смарткухнею ви можете мати три або чотири рівні. І простір можна використати повністю й ефективніше. Важлива і безпека приготування їжі. Адже коли є люди, шефи, що готують, постає багато питань, пов'язаних із цим – брудні черевики, волосся, що може кудись потрапити, хтось занедужав. А тут цього немає", – зауважив засновник ресторану Джордж Мью.
Клієнти у цього ресторану – різні. Для когось страва, яку зготували роботи, – екзотика. А комусь – велика зручність. Усе готується швидко, за однаковою рецептурою, і безпечно у час пандемії. Середня вартість страви – 5 доларів, це приблизно 133 гривні. Замовлення роблять на сенсорних екранах. Люди можуть обрати пасту чи рис, м'ясо або овочі і бажаний соус.
Роботи тут – і за офіціантів. Вони привозять готову страву, а клієнт має натиснути на кнопку, щоб він забрав бажану страву.
"Я можу визначити за смаком, чи цю їжу приготувала людина, справжній шеф, чи машина. Але звісно, я вірю, що із розвитком технологій усе це можна поліпшити у найближчому майбутньому. Але поки що я цю різницю відчуваю", – каже покупець Лео Люк.
"Моя улюблена страва у цьому ресторані – це паста з рибним філе і сметанним соусом. Думаю, що вона смакує навіть краще, аніж та, яку готує справжній шеф. А все тому, що додавання приправ суворо дозоване, стандартизоване. І ця страва завжди смакує однаково. І я завжди її тут замовляю. Готують їжу також дуже швидко – усього за три хвилини, саме для таких зайнятих людей, як я", – розповів клієнт Кім Лам.
Працівників-людей у цьому ресторані четверо. Вони готують інгредієнти для страв і миють посуд. Із цього ресторану можна замовити і їжу з доставкою в офісні квартали довкола. Карта місцевості запрограмована у спеціальних роботів-кур'єрів, які і роблять доставку.
Нонна Стефанова, "5 канал"