Приготування їжі в мікрохвильовці
Приготування їжі в мікрохвильовці Facebook

Супрун пояснила, як правильно готувати їжу в мікрохвильовці

    Під час варіння необхідні вітаміни виварюються у воду, а при готуванні в мікрохвильовій печі – ні

    В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці у Facebook, що попри всі переваги, які надає людині мікрохвильова піч, нею треба користуватися з розумом.

    За її словами, розповіді про розвиток онкологічних захворювань, які викликає мікрохвильова піч, є міфом. Очільниця МОЗ стверджує, що найкращим методом приготування їжі є пароваріння, бо в такий спосіб руйнується лише десята частина вітаміну С. При цьому приготовлена в мікрохвильовці їжа корисніша, ніж після звичайного варіння, бо готування в мікрохвильовці краще зберігає водорозчинні вітаміни.

    Крім того, під час варіння необхідні вітаміни виварюються у воду, а при готуванні в мікрохвильовій печі – ні. До того ж приготування займає менше часу і зберігає необхідні речовини.

    При цьому, стверджує Супрун, небажано використовувати пластиковий посуд, бо деякі хімічні речовини, що є в його складі, можуть потрапити в їжу під час нагрівання. Часто пластик виготовляють із флататів (для отримання прозорого та твердого пластику) і бісфенолу-А (для отримання м'якого та гнучкого пластику).

    "Ці речовини можуть порушити роботу ендокринної системи, бо здатні впливати на рівень гормонів естрогену та тестостерону. А також можуть призвести до безпліддя, ожиріння, діабету та репродуктивних проблем, збільшити ризики передчасних пологів. Тому у 2012 році заборонили використання цих компонентів при виготовленні дитячих пляшечок та чашок", – попереджає посадовець.

    Медик радить взяти до уваги, під час готування чи розігрівання їжі в мікрохвильовій печі, такі правила:

    • Краще використовуйте скляний чи керамічний посуд.
    • Якщо користуєтесь пластиком для розігрівання їжі – використовуйте лише призначений для цього пластмасовий посуд. Зазвичай на ньому є відповідне маркування.
    • Якщо такий посуд має пошкодження – не варто його використовувати. Це стосується старих, подряпаних чи тріснутих контейнерів. 
    • Ніколи не нагрівайте та не зберігайте продукти в пластикових контейнерах, які не призначені для харчових продуктів.

    Як повідомляв 5.UA, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зруйнувала популярний міф про те, що вітамін С здатен вилікувати застуду. 

    Попередній матеріал
    Стаття була "мертва": Луценко прокоментував рішення Конституційного Суду
    Наступний матеріал
    Неймовірна перемога: українські паралімпійці здобули перше місце на Чемпіонаті світу-2019
    Loading...
    Головна причина смертності у світі: Супрун дала поради, як уберегтися

    Головна причина смертності у світі: Супрун дала поради, як уберегтися

    Супрун назвала 13 важливих наслідків для українців від блокування роботи МОЗ

    Супрун назвала 13 важливих наслідків для українців від блокування роботи МОЗ

    Супрун дала поради, як знизити рівень холестерину в організмі

    Супрун дала поради, як знизити рівень холестерину в організмі

    Супрун пояснила, як людині загрожують бутерброди

    Супрун пояснила, як людині загрожують бутерброди

    "Дзвін тривоги": антибіотики втрачають ефективність

    "Дзвін тривоги": антибіотики втрачають ефективність

    "Лимон – не панацея": Супрун зруйнувала найпопулярніший народний міф про вітамін С

    "Лимон – не панацея": Супрун зруйнувала найпопулярніший народний міф про вітамін С