Супрун пояснила, як правильно готувати їжу в мікрохвильовці

    Під час варіння необхідні вітаміни виварюються у воду, а при готуванні в мікрохвильовій печі – ні

    В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила на своїй сторінці у Facebook, що попри всі переваги, які надає людині мікрохвильова піч, нею треба користуватися з розумом.

    За її словами, розповіді про розвиток онкологічних захворювань, які викликає мікрохвильова піч, є міфом. Очільниця МОЗ стверджує, що найкращим методом приготування їжі є пароваріння, бо в такий спосіб руйнується лише десята частина вітаміну С. При цьому приготовлена в мікрохвильовці їжа корисніша, ніж після звичайного варіння, бо готування в мікрохвильовці краще зберігає водорозчинні вітаміни.

    Крім того, під час варіння необхідні вітаміни виварюються у воду, а при готуванні в мікрохвильовій печі – ні. До того ж приготування займає менше часу і зберігає необхідні речовини.

    При цьому, стверджує Супрун, небажано використовувати пластиковий посуд, бо деякі хімічні речовини, що є в його складі, можуть потрапити в їжу під час нагрівання. Часто пластик виготовляють із флататів (для отримання прозорого та твердого пластику) і бісфенолу-А (для отримання м'якого та гнучкого пластику).

    "Ці речовини можуть порушити роботу ендокринної системи, бо здатні впливати на рівень гормонів естрогену та тестостерону. А також можуть призвести до безпліддя, ожиріння, діабету та репродуктивних проблем, збільшити ризики передчасних пологів. Тому у 2012 році заборонили використання цих компонентів при виготовленні дитячих пляшечок та чашок", – попереджає посадовець.

    Медик радить взяти до уваги, під час готування чи розігрівання їжі в мікрохвильовій печі, такі правила:

    • Краще використовуйте скляний чи керамічний посуд.
    • Якщо користуєтесь пластиком для розігрівання їжі – використовуйте лише призначений для цього пластмасовий посуд. Зазвичай на ньому є відповідне маркування.
    • Якщо такий посуд має пошкодження – не варто його використовувати. Це стосується старих, подряпаних чи тріснутих контейнерів. 
    • Ніколи не нагрівайте та не зберігайте продукти в пластикових контейнерах, які не призначені для харчових продуктів.

    Як повідомляв 5.UA, в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зруйнувала популярний міф про те, що вітамін С здатен вилікувати застуду. 

    Попередній матеріал
    Стаття була "мертва": Луценко прокоментував рішення Конституційного Суду
    Наступний матеріал
    Неймовірна перемога: українські паралімпійці здобули перше місце на Чемпіонаті світу-2019

    Головна причина смертності у світі: Супрун дала поради, як уберегтися

    Супрун назвала 13 важливих наслідків для українців від блокування роботи МОЗ

    Супрун дала поради, як знизити рівень холестерину в організмі

    Супрун пояснила, як людині загрожують бутерброди

    "Дзвін тривоги": антибіотики втрачають ефективність

    "Лимон – не панацея": Супрун зруйнувала найпопулярніший народний міф про вітамін С