Із полуницею, блакитним сиром та спаржею: топ-10 рецептів смачних овочевих салатів Читайте по-русски

Овочеві салати Pinterest
Нарешті настав час, коли можна приготувати свіжий салат із овочами. Вже можна купити помідори, огірки, молоду капусту й картоплю, цибулю та інші овочі й не боятися за їхню свіжість і користь. 5.ua підготував для вас 10 рецептів смачних та оригінальних рецептів, які можна легко приготувати вдома

Салат "Весняна свіжість"

Інгредієнти:

  • листовий салат – 1 пучок;
  • огіроки – 2 шт.;
  • помідори – 1 шт.;
  • редис – 3 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • кріп, цибуля зелена, петрушка – 1 пучок.

Приготування:

  1. Помийте всі продукти.
  2. Порвіть руками листя салату, щоб не гірчило.
  3. Поріжте зелень, огірки, помідор та редис.
  4. Посоліть до смаку і додайте трохи рослинної олії.

Салат 'Весняна свіжість'
Салат 'Весняна свіжість'Pinterest

Салат із куркою, базиліком та моцарелою

Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 шт.;
  • авокадо – 1 шт.;
  • моцарела – 100 г;
  • помідори "Черрі" – 10 шт.;
  • базилік свіжий – 1 пучок;
  • огірки – 1 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • часник – 1 зубок;
  • гірчиця – 1/2 ч. л.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • натуральний йогурт (сметана) – 2-3 ст. л.

Приготування:

  1. Куряче філе посоліть, поперчіть, посипте паприкою. Залишіть на 15 хвилин.
  2. Посмажте філе по 4-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки і готовності м'яса.
  3. Накрийте сковороду кришкою і тримайте на маленькому вогні ще 3-4 хвилини. Поріжте тонкими пластинками.
  4. Помідори розріжте на половинки. Також поріжте авокадо скибками. Покладіть у салатницю куряче філе, кульки моцарели, авокадо та черрі. Присипте зверху свіжим базиліком.
  5. Для соусу натріть огірок на крупній терці. Злегка відіжміть зайвий сік.
  6. Додайте тертий сир. Або ж його можна попередньо подрібнити в блендері, щоб він був однорідним.
  7. Натріть зубок часнику на дрібній терці. Додайте гірчицю, сіль за смаком. Ретельно розмішайте.
  8. Сметаною чи йогуртом розведіть соус до потрібної консистенції.
  9. Заправте салат соусом перед подачею. Можна додати свіже листя салату.

Салат із куркою, базиліком та моцарелою
Салат із куркою, базиліком та моцарелоюPinterest

Різнокольоровий овочевий салат

Інгредієнти:

  • куряча грудка – 100 г.;
  • редис – 50 г.;
  • помідори "Черрі" – 20 г.;
  • червона цибуля – ½ шт.;
  • салат – декілька листків;
  • сметана (20% жирності) – 50 г.;
  • соєвий соус – 15 мл.;
  • оливкова олія – 15 мл.;
  • сушений базилік, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Приготування:

  1. Для початку приготуйте маринад: змішайте олію, соєвий соус і чорний перець. Замаринуйте грудку на 15-20 хвилин.
  2. Листя салату порвіть руками на невеликі шматочки. Додайте сметану, нарізану тонкими кружечками редиску, червону цибулю, порізану півкільцями, половинки помідорів "Черрі", перемішайте з додаванням солі і перцю. Викладіть салат на тарілку.
  3. На розпеченій пательні обсмажте курячу грудку з маринадом. Одну сторону курки посипте сухим базиліком. Курку обсмажуйте до готовності з кожного боку. Наріжте курку скибочками під кутом і покладіть на салат. Для краси готовий салат можна посипати горіхами чи сухофруктами.

Різнокольоровий овочевий салат
Різнокольоровий овочевий салатPinterest

Салат із квасолею

Інгредієнти:

  • солодкий червоний перець – 2 шт.;
  • солодкий жовтий перець – 1 шт.;
  • листя салату – 1 пучок;
  • цибуля – 1 шт.;
  • консервована кукурудза – 200 г.;
  • консервована червона квасоля - 200 г.;
  • соєвий соус – 5 ст. л.;
  • виноградний оцет – 3 ст. л.

Приготування:

  1. Спочатку зробіть маринад для цибулі, для цього необхідно добре перемішати виноградний оцет і соєвий соус.
  2. Наріжте кубиками цибулю та залийте маринадом.
  3. З перцю видаліть насіння і наріжте його соломкою.
  4. Листя салату порвіть руками. Додайте кукурудзу і промиту квасолю.
  5. Заправте все олією та додайте спеції за смаком, перемішайте.

Салат із квасолею
Салат із квасолеюPinterest

Салат із молодої капусти

Інгредієнти:

  • молода капуста – 1 качан;
  • огірки – 2 шт.;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • кріп – 1 пучок;
  • рослинна олія – 3 ст. л.;
  • яблучний оцет – 1 ст. л.;
  • цукор за смаком;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Зелену цибулю дрібно поріжте, додайте оцет і цукор, перемішайте і залиште на 10 хвилин, щоб цибуля промаринувалася.
  2. Капусту тонко нашаткуйте, посоліть і злегка примніть, щоб вона пустила сік. Цей сік злийте, щоб салат не був рідким.
  3. Огірки поріжте соломкою та дрібно покришіть кріп.
  4. З'єднайте всі інгредієнти, посоліть, додайте цукор за смаком, перемішайте і заправте рослинною олією.

Салат із молодої капусти
Салат із молодої капустиPinterest

Салат із кабачків

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 шт.;
  • огірки – 1 шт.;
  • перепелині яйця – 5 шт.;
  • зелень (салат, щавель, кріп, селера, петрушка) – 1 пучок;
  • цибуля ½ шт.;
  • часник – 1 зубок;
  • рослинна олія – 3 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • цукор за смаком;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Молодий кабачок порізати соломкою.
  2. Цибулю тонко нарізати четвертинками кілець. З'єднайте кабачок із цибулею, трохи посипте цукром і збризніть лимонним соком.
  3. Огірок наріжте соломкою. Подрібніть часник. Крупно поріжте всю зелень.
  4. Змішайте овочі і зелень, посоліть за смаком і заправте салат олією.
  5. Відваріть круто яйця, остудіть, наріжте четвертинками і прикрасьте салат.

Салат із кабачків
Салат із кабачківPinterest

Салат із полуницею

Інгредієнти:

  • полуниця – 200 г;
  • сир фета – 200 г;
  • листя салату (шпинат, рукола) – 1 пучок;
  • кедрові горішки – 1 ст. л.;
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – 3 ст. л.;
  • цукор за смаком;
  • білий мелений перець за смаком;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  1. Зелень і полуницю промийте й обсушіть.
  2. Шпинат і руколу порвіть руками. Полуницю наріжте великими часточками, а сир – невеликими кубиками.
  3. Для соусу змішайте в блендері кілька ягідок полуниці, оливкову олію, бальзамічний оцет, цукор, перець і сіль за смаком, збийте до однорідності.
  4. Викладіть у салатницю зелень, полуницю, сир, посипте кедровими горішками і зверху полийте соусом.

Салат із полуницею
Салат із полуницеюPinterest

Салат із запеченими овочами (гриль)

Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;
  • цукіні – 1 шт.;
  • солодкий перець – 2 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • помідори – 6 шт.;
  • вода – 1 л;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • яблучний оцет – 2 ст. л.;
  • бальзамічний оцет – 1 ч. л.;
  • оливкова олія – 7 ст. л.;
  • цукрова пудра – 1 ст. л.;
  • мед – 1 ч. л.

Приготування:

  1. Почистіть і наріжте перець. Наріжте баклажани і цукіні.
  2. Приготуйте маринад із води, солі, цукру та яблучного оцту. Залийте ним баклажани.
  3. Змішайте оливкову олію, цукрову пудру, сіль і перець. Перемішайте все це з болгарським перцем і цукіні. Залиште овочі на 20 хвилин.
  4. Нанизайте баклажани, цукіні, перець і помідори на шампури і підсмажте до готовності (або приготуйте в духовці).
  5. Наріжте цибулю. Приготуйте заправку з олії, бальзамічного оцту і меду. Змішайте всі інгредієнти.

Салат із запеченими овочами (гриль)
Салат із запеченими овочами (гриль)Pinterest

Салат з молодої картоплі та спаржі

Інгредієнти:

  • молода картопля – 900 г;
  • спаржа – 400 г;
  • молодий горох або квасоля – 100 г;
  • редис – 4 шт.;
  • молода цибуля (з частиною зеленої) – 200 г;
  • білий винний оцет – ¼ склянки + 2 ст. л.;
  • вода – ¼ склянки;
  • сіль – 1 ст. л.;
  • оливкова олія – ¼ склянки;
  • гірчиця в зернах (діжонська) – 2 ст. л.;
  • насіння гірчиці – 2 ст. л.;
  • перець за смаком.

Приготування:

  1. Варіть картоплю в підсоленій воді 15 хвилин. Охолодіть.
  2. Замаринуйте цибулю: збийте ¼ склянки оцту, воду, сіль і цукор. Наріжте дуже тонкими кільцями білу частину молодої цибулі, перемішайте з маринадом, закрийте в контейнері і залиште до восьми годин у холодильнику.
  3. Наповніть водою каструлю, додайте трохи солі, поставте кипіти. Приготуйте крижану баню. Відріжте жорстку частину спаржі. Коли вода закипить, занурте спаржу, а через хвилину – горошок. Через дві хвилини злийте воду і покладіть овочі в ємність на крижану баню.
  4. Коли овочі охолонуть, викладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки води.
  5. Спаржу наріжте на шматочки по 1,5 см, покладіть у велику ємність.
  6. Наріжте картоплю середніми шматочками, наріжте дуже тонко редис, зелену цибулю, додайте в ємність і перемішайте.
  7. За годину до подачі змішайте із заправкою, додайте мариновану цибулю. Додайте чорний мелений перець за смаком.

Салат із молодої картоплі та спаржі
Салат із молодої картоплі та спаржіPinterest

Салат із блакитним сиром

Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;
  • редис – 15 шт.;
  • сир із блакитною цвіллю – 100 г;
  • салат "Айсберг" – 1 головка;
  • майонез – 4 ст. л.;
  • сметана – 4 ст. л.;
  • червоний винний оцет – 1 ст. л.;
  • соєвий соус – 1/4 ч. л.;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  1. Моркву та редис наріжте кружечками.
  2. Сир поламайте руками на невеликі шматочки.
  3. Листя салату порвіть руками на шматки.
  4. Викладіть овочі в салатницю і все змішайте. Зверху посипте сиром.
  5. Для приготування заправки майонез, сметану, оцет, соєвий соус, сіль і перець потрібно змішати в одній мисці. Салат поливати заправкою потрібно безпосередньо перед подачею.

Салат із блакитним сиром
Салат із блакитним сиромPinterest

Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв про топ-10 безалкогольних освіжальних коктейлів.

Також дивіться фотогалерею за темою:

Найдовша у світі: італійські кухарі встановили смачний рекорд – ФОТО

Попередній матеріал
Солодкі та низькокалорійні: топ-10 корисних десертів без шкоди для фігури
Наступний матеріал
Гірські хребти, піщані пустелі та кришталеві озера: топ-15 найгарніших парків України і Європи