Тиждень Масляної: ТОП-5 рецептів домашніх млинців з начинками

Розпочався тиждень Масляної. 5.ua підготував за вас рецепти смачних солоних та солодких млинців

Млинці з лососем

Одна з найпопулярніших закусок для святкового столу. Аби здешевити вартість цієї страви, можна приготувати рибу за власним рецептом. Вона вийде набагато смачнішою, ніжнішою і ароматнішою, ніж покупна.

Інгредієнти:

  • молоко – 0,5 л;
  • яйця – 5 шт.;
  • пшеничне борошно – 10 ст. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • рослинна олія – 2 т. л.;
  • малосолоний лосось – 200 гр;
  • плавлений сирок – 300 гр;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • майонез – 3 ст. л.;
  • кріп – 1 пучок;
  • базилік – для прикраси.

Приготування:

  1. Добре перемішайте міксером молоко з яйцями так, щоб не залишилося грудочок. Додайте сіль і цукор. Потім поступово додавайте борошно і перемішуйте. Потім за допомогою ополоника вилийте тісто на сковороду і обсмажте з обох сторін. Набирайте тісто в ополоник приблизно до половини, щоб млинці вийшли тоненькими.
  2. Наріжте лосось на дрібні шматочки. Потім на середній тертці натріть плавлені сирки. Кріп дрібно наріжте. Додайте майонез і ретельно перемішайте всі інгредієнти.
  3. Розкладіть млинець на рівній поверхні і по всьому його діаметру викладіть начинку. Потім заверніть млинець у трубочку. Коли всі млинці будуть сформовані, складіть їх в окрему ємність і поставте на кілька годин у холодильник, щоб вони встигли просочитися.
  4. Перед подачею, кожну трубочку розріжте під кутом навскоси на дві рівні частини. Прикрасьте млинці з лососем базиліком.

Млинці з лососем

Млинці з ікрою

Один із найпопулярніших рецептів на Масляну – це млинці з ікрою. Це святково, смачно і дуже корисно. Тонкі млинці дуже добре поєднуються з солоною червоною ікрою.

Інгредієнти:

  • дріжджі – 25 гр;
  • молоко – 0,5 л;
  • цукор – 4 ч. л.;
  • яйця – 3 шт.;
  • вершкове масло – 300 гр;
  • пшеничне борошно – 20 ст. л.;
  • червона ікра – 200 гр;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Вершкове масло заздалегідь розімніть при кімнатній температурі.
  2. В миску наливаємо півсклянки теплого молока, насипаємо дві чайні ложки цукру і розмішуємо вінчиком до повного розчинення. У цій суміші розводимо дріжджі і ставимо їх в тепле місце на 30 хвилин (наприклад, на батарею).
  3. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксера, додаємо сіль і вершкове масло. Знову перемішуємо.
  4. Коли дріжджі розійдуться, на поверхні повинні з'явиться бульбашки. Виливаємо дріжджі в яєчно-масляну суміш, додаємо решту теплого молоко, 10 столових ложок борошна додаємо не відразу, а поступово і гарненько вимішуємо.
  5. Маса повинна вийти без грудочок. Тісто має бути, як густа сметана. Ставимо його в тепле місце приблизно на годину, щоб воно піднялося.
  6. Беремо пательню, добре змащуємо маслом і починаємо випікати млинці з обох боків до золотистого кольору. Ополоником наливаємо тісто на пательню і обертаючи її, рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні.
  7. Зачекайте, поки вони млинці охолонуть. Намажте їх ікрою і заверніть у трубочки або в конвертики. Ікру можна використовувати як червону, так і чорну.

Млинці з ікрою

Млинці із зеленою цибулею

Такий незвичайний і досить простий рецепт приємно здивує вас і ваших рідних своїм смаком і ароматом. Такий варіант чудово підійде для сніданків.

Інгредієнти:

  • борошно – 200 гр;
  • дистильована вода – 100 мл;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • зелена цибуля – 1 пучок;
  • оливкова олія – 50 мл.

Приготування:

  1. Просійте борошно за допомогою сита. Потім поступово додавайте воду, сіль і замісіть тісто руками. Перемішуйте до тих пір, поки маса не стане однорідною і не почне сильно липнути до рук. Далі посипте стіл і качалку борошном.
  2. Одержану грудку тіста поділіть на вісім рівних частин. Кожну розкатайте в тонкий пласт, з приблизною товщиною в два-три міліметра.
  3. Зелену цибулю промийте під проточною водою, потім добре стряхніть, аби позбавитися зайвої рідини. Подрібніть цибулю досить дрібно, з товщиною до 7 міліметрів.
  4. На розкатаний млинець за допомогою кухонного пензлика нанесіть оливкову олію. Те саме зробіть з іншими частинами тіста. На кожну з них рівномірно розсипте подрібнену зелену цибулю. Закрутіть тісто в щільний рулетик і натисніть на нього рукою, аби він отримав плоску форму.
  5. Обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки. Готові млинці можна розрізати на трикутники і подати зі сметаною.

Млинці із зеленою цибулею

Млинці з яблуками

Ці солоденькі млинці швидко піднімуть вам настрій. Рецепт дуже простий – млинці готуються з найбільш доступних продуктів. Аромат страви поширитися по всій кухні і зробить ранок яскравим.

Інгредієнти:

  • борошно – 100 гр;
  • яйця – 2 шт.;
  • молоко – 200 мл;
  • рослинна олія – 1 ст. л.;
  • сіль – за смаком;
  • вершкове масло – 2 ст. л.;
  • яблука – 3 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Яйця з цукром збийте міксером до повного розчинення цукру та легкої піни. Після цього додай молоко і сіль, і знову все добре збийте.
  2. Потім поступово висипте борошно і ретельно перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Далі додайте рослинну олію, перемішайте і залишіть тісто в такому стані на 20-30 хвилин
  3. З яблук зніміть шкірку, приберіть серцевину, насіння і наріжте на шматочки розміром до двох сантиметрів.
  4. На пательню додаємо вершкове масло, додаємо цукор, доводимо компоненти до карамельного кольору. Потім додаємо подрібнені яблука і тушкуємо їх до м'якого стану.
  5. Насмажте млинців. Наберіть в ополоник трохи рідкого тіста і рівномірно розлийте його по всій пательні. Обсмажуйте млинці приблизно 2-3 хвилини з кожного боку.
  6. Коли млинці злегка охолонуть, за допомогою столової ложки покладіть трохи яблук на млинець і закрутіть їх в конвертик. Перед подачею до млинців можна додати сметану або полити солодким сиропом.

Млинці з яблуками

Млинці з сиром

Це неймовірно ніжна і смачна страва. Такі млинці відмінно підійдуть для сніданку, обідньої десерту і навіть цілком можуть замінити повноцінний обід. Готуються вони зовсім не важко, і відносно не довго.

Інгредієнти:

  • фільтрована вода – 1 склянка;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • яйця – 4 шт.;
  • вершкове масло – 5 ст. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • пшеничне борошно – 1,5 склянки;
  • сир – 450 гр;
  • рікотта – 425 гр;
  • ванілін – 1 ч. л.;
  • лимонна цедра – 2 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.

Приготування:

  1. Просійте борошно в глибоку миску через дрібне сито. До нього додайте три яйця, солі і вершкове масло. Гарненько розмішайте, потім поступово влийте молоко і чисту воду, при цьому постійно помішуйте. Доведіть тісто до однорідної консистенції, потім помістіть в холодильник приблизно на годину, щоб тісто могло настоятися.
  2. Добре підігрійте пательню, вилийте за допомогою ополоника тісто тонким шаром. Обсмажуйте до рум'яного кольору з обох сторін. Готові млинці складайте один на одного.
  3. З'єднайте сир з рікоттою, потім викладіть цю суміш в друшляк і підвісьте його, щоб стікала рідина. У такому положенні молочна суміш повинна знаходитися 1,5-2 години, періодично придавлюйте її.
  4. Після цього додайте цукор, ванілін, одне яйце. Потім збийте суміш за допомогою міксера до однорідного стану.
  5. На середину кожного млинчика столовою ложкою викладайте сирну начинку. Потім загорніть млинці конвертиками.
  6. Обсмажте готові млинці з обох боків на маленькому вогні. Готові гарячі млинці подавайте з полуницею та лимонною цедрою.

Млинці з сиром

Також дивіться фотогалерею за темою:

Канатна дорога з "желейок" та море шоколаду: в Лондоні створили солодке містечко – ФОТО

Попередній матеріал
Воля або смерть: як загинув видатний борець за незалежність України Роман Шухевич
Наступний матеріал
"Як козаки…": сьогодні народився автор всенародно улюблених мультфільмів