Їжа в ресторані
Їжа в ресторані Shutterstock

Ішов до крамниці, а опинився у війську: як шеф найвідоміших ресторанів України звикає до польових плит

Читайте по-русски
Чоловік переконаний, військовий досвід готування удосконалить його кухарські навички

"Висока кухня" для прикордонників. Кухар із Буковелю готує військовим. У цивільному житті чоловік працював шефом у найвідоміших ресторанах країни. Але одного дня вийшов до крамниці і опинився у війську. Після мобілізації вдосконалює армійське меню. Чи вдається майстрові замінити камамбер гречкою, – наша Яна Лимаренко розповіла.

Петро 8 років працював у найвідоміших українських ресторанах. Постійно вчиться та експериментує на кухні з найсміливішими смаками.

"Працював у Буковелі у 3-х ресторанах, в Ужгороді відкривав 2 ресторани, і в Києві та Одесі в 3-4 ресторанах працював", – поділився військовий. 

Кар’єра стрімко йшла вгору, Петро удосконалював свої вміння та був популярним шефом. Але після мобілізації усе змінилося в один день:

"Запитували ким працюєш, чим займаєшся по життю, привезли у Чоп. Після того, коли сказав що кухар, приїхав підполковник, який сказав – поїхали до нас у частину будеш готувати. Зателефонував рідним, сказав, що все добре, банкет буде без мене".

Після мобілізації вакансію чоловікові підібрали з урахуванням його цивільної професії. Тепер готує для прикордонників. Петро звикав до польових плит та готувати на півтори тисячі персон, такою посадкою українські ресторани похвалитися не можуть.

"Після війни планую повернутися в ресторанний бізнес та надалі продовжувати свою справу", – наголосив чоловік.

Петро переконаний, військовий досвід готування удосконалить його кухарські навички. А після перемоги кар’єра злетить ще стрімкіше.

Яна Лимаренко, Олександр Лісовий, Черкаська область, "5 канал".   

Як повідомляв 5.ua, польова кухня з майже ресторанними стравами: як на передовій захисники готують для побратимів. "Висока кухня" на передовій – справа не з легких.

Читайте також: в Україні з'явилася кухня-потяг для прифронтових районів – готують 10 тисяч порцій щодня. Продукти закуповують лише у місцевих фермерів.

Підтримайте журналістів "5 каналу" на передовій.

Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій. Також стежте за нами у мережі WhatsApp. Для англомовної аудиторії маємо WhatsApp англійською.

Попередній матеріал
Мінські угоди не передбачали скорочення армії і визнавали територіальну цілісність України – Сюмар
Наступний матеріал
Трамп обрав речницею Білого дому Керолайн Левітт
Loading...
Смаколики з печі, свіжа городина та садовина з власних городів: як на Харківщині люди допомагають ЗСУ

Смаколики з печі, свіжа городина та садовина з власних городів: як на Харківщині люди допомагають ЗСУ

Щотижня у казані кипить нова страва: як ветеран у Вінниці відкрив кафе та допомагає ЗСУ

Щотижня у казані кипить нова страва: як ветеран у Вінниці відкрив кафе та допомагає ЗСУ

До 1500 безкоштовних обідів: кого годують волонтери в Харкові – сюжет

До 1500 безкоштовних обідів: кого годують волонтери в Харкові – сюжет

Хліб може здорожчати на третину: що впливає на ціну – "5 канал" опитав економічних експертів

Хліб може здорожчати на третину: що впливає на ціну – "5 канал" опитав економічних експертів

У Луцьку волонтери від початку Великої війни відправили на фронт 8 тис. сухпайків: що до них входить – сюжет

У Луцьку волонтери від початку Великої війни відправили на фронт 8 тис. сухпайків: що до них входить – сюжет

Усю смакоту передадуть військовим і дітям-сиротам: як на Рівненщині переселенці та волонтери практикують хліботерапію – сюжет

Усю смакоту передадуть військовим і дітям-сиротам: як на Рівненщині переселенці та волонтери практикують хліботерапію – сюжет