Смачна та із перцем – на передову. Криворізькі волонтери готують для військовослужбовців аджику. Сировину для приготування соусу їм передають місцеві фермери. Кухарі кажуть, наразі виготовляють соус за трьома рецептами. І на кожну партію мають замовлення. Який же рецепт користується найбільшим попитом у захисників – дізнавався наш Олександр Фефілатьєв.
Робимо аджику в трьох варіаціях – солодку, середньої міцності та гостру. І до кожної обов'язково, окрім найщиріших побажань повернутись живими та здоровими, додають секретний інгредієнт, який має наблизити перемогу.
Пані Світлана жартує, готуючи духмяні смаколики для захисників. Волонтери консервацію роблять із городини цьогорічного врожаю. Кажуть, рецепт аджики – особливий. Вона гостра – якраз для козаків.
"Вони люблять гостру. Так, їм до вподоби така. Щоб наїстися гостренької і давать мемелю орді", – наголосила волонтерка.
Проте рецептів, за якими варять аджику, – декілька. Є ще солодка та середньої міцності. Готують із помідорів, перцю та часнику. Городину безплатно волонтерам передають криворізькі фермери. Цього разу кухарі переробляють майже 300 кг томатів. Розповідають, з передової вже зробили замовлення.
"Черга вже є. Хлопці дуже хвалять четвертий рік нашу аджику, і вони нескінченно завжди просять. Ми вже цьогоріч відправили дві партії. Ось третя на підході... Завтра приїдуть хлопчики, наші соколики, наші титани", – додала Світлана.
Усього за дві партії волонтери відправили захисникам 450 літрів соусу. Але зупинятися волонтерська спільнота не має наміру.
"Наша організація працює з 2014 року. І ви бачите процес, нашою фішкою є аджика. Яку ми робимо для захисників", – зауважив волонтер ГО "Криворізька асоціація учасників бойових дій та учасників АТО" Олександр Марченко.
Однак тільки виготовленням смаколиків волонтери не обмежуються. Тут ще й плетуть маскувальні сітки для Сил оборони.
"І не всі люди працюють зараз на аджиці, є ті, хто ще працює на сітках. У нас і той, і цей напрямок одночасно. Ми запрошуємо всіх, хто любить Україну, доєднуватися", – додав Марченко.
Криворізькі волонтери кажуть: завжди раді фінансовій допомозі від небайдужих. Запрошують і тих, хто може допомогти в праці, бо робочі руки в організації не зайві.
Олександр Фефілатьєв, Максим Мурашов, Кривий Ріг, "5 канал"
Читайте також: смаколики з печі, свіжа городина та садовина з власних городів: як на Харківщині люди допомагають ЗСУ. За два роки лише продуктів селяни зібрали та відправили понад 80 тонн.
Як повідомляв 5.ua, щотижня у казані кипить нова страва: ветеран у Вінниці відкрив кафе та допомагає ЗСУ.
Читайте також сюжет: Українська порноакторка Джозефіна Джексон знову допомогла військовим ЗСУ.
Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.