Польова кухня
Польова кухня 5.ua

Польова кухня з майже ресторанними стравами: як на передовій захисники готують для побратимів – сюжет

Читайте по-русски
"Висока кухня" на передовій – справа не з легких

Забезпечувати якісним харчуванням бійців на передовій взялися у 108-й бригаді Тероборони. Воїни боронять Запорізький напрямок. Але війна війною, але обід має бути за розкладом. В одному з підрозділів зібрали військовослужбовців, які раніше працювали у ресторанних закладах. Вони і готують смачні страви для побратимів. Про особливості кухні на передовій журналіст "5 каналу"  Денис Розенков розповів.

Сирний суп та стейк в імпровізованій їдальні поблизу передової. Сергій сьогодні на роздачі. Має освіту кухаря та ділиться секретами власноруч складеного меню для військових. 

"Ми готуємо й сирний супчик, і смачні борщики, і шурпу, (будь ласка, смачного – видає – ред.), ми навіть робили зайців у вині. Навіть таке було. Меню у нас дуже різноманітне й цікаве, ми навіть не притримуємося меню, яке нам видають", – розповів військовослужбовець 108-ї бригади ТРО.

Сергій – доброволець. До 108-ї бригади Тероборони вступив після початку повномасштабного вторгнення. Його, як і ще декількох фахівців, залучили до роботи на кухні. Адже, як вважають у бригаді, приготування якісних блюд для бійців, також піднімає бойовий дух.

"Ми підібрали поварів, які до війни були в разних містах, і готували, як в ресторанах, як у кафешках, як за кордоном. І такий дуже змішаний спектр поварів, відповідно, дуже різноманітна їжа. У гарних руках будь-який продукт буде смачний", – розповів офіцер 108-ї бригади ТрО Сергій.

Біля м'ясорубки робить фарш для котлет Олександр. Чоловік на фронті з 16 року. Зараз знов працює за кулінарним фахом.

"Ми намагаємося відповідати, рахуйте, у нас є повари з ресторанним минулим. І ми намагаємося робити ресторанне, щоб приїхав, поїв, задоволення отримав і відгуки дуже хороші", – зауважив чоловік. 

"Висока кухня" на передовій – справа не з легких. Зміна тут починається о пів на п'яту ранку, щоби встигнути приготувати сніданок. А закінчується вже після 20:00. 

Головна на чоловічій кухні – Валентина. Вона тут за шеф-кухарку.

"Я дуже люблю свою роботу, і я думаю, що це зараз саме те місце, де повинна я бути в даний момент", – поділилася військовослужбовиця 108-ї бригади ТрО Валентина Гурешидзе.

Жінка пішла на фронт доброволицею. У Запоріжжі працювала у закладі "Домашньої кухні". На передовій щодня готує їжу для декількох сотень бійців. 

"Ми готуємо і пиріжки, і сосиски в тісті, і сардельки в тісті, і сирники, і млинці. Потім ми передаємо хлопцям", – сказала Гурешидзе.

Іноді виконують і персональні замовлення бійців, розповідає Валентина. На дні народження та інші свята. 

"Набір продуктів у нас такий же, як й у всіх батальйонів. Просто у нас, ми намагаємося готувати, ну так, як вдома", – додала вона.

Найприємніше, кажуть тутешні кухарі, це чути схвальні відгуки бійців.

"Я завжди намагаюся брати друге. Оце все йзавдяки професіоналізму наших поварів, різноманіття оце все. Вогонь", – наголосив військовослужбовець Андрій.

Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запорізька область, "5 канал"

Читайте також: в Україні з'явилася кухня-потяг для прифронтових районів – готують 10 тисяч порцій щодня. Продукти закуповують лише у місцевих фермерів.

Підтримайте журналістів "5 каналу" на передовій.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Попередній матеріал
Ворог не припиняє спроб просуватися на Вовчанському напрямку – Синєгубов про ситуацію на Харківщині
Наступний матеріал
Вовчанський напрямок: у ДПСУ показали відео, як українські захисники нищать окупантів
Loading...
"Старіти ніколи": на Черкащині пенсіонери тримають козячу ферму – наскільки вигідно мати такий бізнес

"Старіти ніколи": на Черкащині пенсіонери тримають козячу ферму – наскільки вигідно мати такий бізнес

У Дніпрі переселенці з Бахмутського району відкрили одразу дві пекарні – що пропонують на продаж

У Дніпрі переселенці з Бахмутського району відкрили одразу дві пекарні – що пропонують на продаж

Не вистачало харчів, але був алкоголь: журналіст описав життя у бункері Зеленського на початку вторгнення

Не вистачало харчів, але був алкоголь: журналіст описав життя у бункері Зеленського на початку вторгнення

Вперше Різдво 25 грудня: що готуватимуть українці на Святвечір – опитування киян

Вперше Різдво 25 грудня: що готуватимуть українці на Святвечір – опитування киян

У Лондоні збудували мінімегаполіс з імбирних пряників – відео

У Лондоні збудували мінімегаполіс з імбирних пряників – відео

В Україні з'явилася кухня-потяг для прифронтових районів – готують 10 тисяч порцій щодня

В Україні з'явилася кухня-потяг для прифронтових районів – готують 10 тисяч порцій щодня