Колишній зв'язківець повернувся із фронту і відкрив власний суші-бар у Запоріжжі. Каже, довго вагався, бо не мав досвіду. Однак зважився. Із запорізьким суші-майстром спілкувався наш Денис Розенков.
Сергій порається із рисом на кухні свого суші-бару. Про те, що колись стане сушистом, та ще й власником закладу, каже, навіть не замислювався.
"У нас на районі взагалі не було такого асортименту, тільки піца, тому вирішили відкрити суші-бар. В принципі, люди задоволені", – розповів власник суші-бару.
На початку повномасштабного вторгнення Сергій добровольцем пішов на фронт. Воював у лавах 24-ї окремої механізованої бригади зв'язківцем. Пройшов найгарячіші відтинки фронту на Донецькому напрямку. Зокрема Нью-Йорк і Бахмут. Каже, моментами, коли був впевнений, що загине.
"Звісно, з Бахмутом так і було. Я був впевнений, що не виберуся звідти. Коли скидають авіабомби на будівлю, в якій ти знаходишся, зрозуміло, ти думаєш, що звідти вже не вийдеш", – поділився Сергій Баршацький.
Хлопець звільнився з лав Збройних сил через тяжку хворобу рідної людини. Спершу пішов працювати за фахом – зварювальником. Але грошей на сім'ю бракувало. Тому разом із дружиною зважився відкрити заклад харчування.
"Було лячно, але ми розуміли, що треба щось робити, тому що вижити на одну зарплату, та ще й з дітьми, – це не реально", – наголосила співвласниця суші-бару Майя Жук.
У відкриття суші-бару вклали власні кошти. А також з другої спроби виграли державний грант "Для ветеранів та членів їхніх сімей" розміром пів мільйона гривень. Орендували приміщення, закупили обладнання. Та пройшли необхідне навчання за франшизою.
"Приїхав шеф-кухар з Кривого Рогу, і ми йому довіряли цілком, тому що він не перший рік працює. І він тут почав готувати із хлопцями, їх навчав, і все, ми були задоволені, бо знали, що це смачно", – пригадала Майя Жук.
Коштом гранту дали роботу і чотирьом працівникам. Максиму – 20 років, він кухар-технолог, але тривалий час не міг знайти роботу. Зараз, каже, і колективом, і працею цілком задоволений.
"Основи я здобув у коледжі, тому мені не важко було вчитися", – зауважив сушист.
Загалом у закладі кілька десятків найменувань страв японської кухні. Можна також замовити доставку їжі або ж самому забрати замовлення у суші-барі. Працівники кажуть, надто на вихідних, клієнтів дуже багато.
"Дуже багато замовлень, вони йдуть просто без зупинки. Тож іноді навіть хочеться сховатися десь, ніби мене тут немає", – додав сушист.
Для військових у суші-барі є спеціальні знижки. У планах власника – відкрити ще один такий заклад в іншому районі міста. Бо, як каже, головне – вірити в себе.
Денис Розенков, Дмитро Дубіна, Запоріжжя, "5 канал"
Читайте також: війна внесла свої корективи, як у шахті на Дніпропетровщині працюють жінки. Раніше закон забороняв жінкам працювати на підземних роботах.
Підтримайте журналістів "5 каналу" на передовій.
Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на "5 канал" у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.