Сіль

Як сіль впливає на людський організм – вчені

Shutterstock

Розповідаємо про денну норму споживання даного продукту

Міжнародне співтовариство вчених провели дослідження щодо впливу солі на організм людини та з'ясували, як цей продукт сприяє послабленню функціонування імунної системи та утворенню запалень. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Circulation.

Науковці вирішили певний час спостерігати за процесом циркуляції імунних клітин перш ніж вони мігрують в тканини та за за тим, як сіль впливає на порушення цього процесу. Для цього вони аналізували метохондріальну активність організму упродовж трьох годин після того, як людина з'їла солону їжу та помітили, що рівень нормалізувався лише за вісім годин після цього.
 
Так, дослідники дійшли думки, що надмірне споживання солі знижує виробництво цих молекул та сприяє виникненню запалень.

Щоб завадити таким наслідкам рекомендується вживати сіль у відповідній до вашого віку денній нормі:

  • 1 – 3 роки – 2 гр/день;
  • 4 – 6 років – 3 гр/день;
  • 7 – 10 років – 5 гр/день;
  • вище 10 років – 6 гр/день.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" повідомляв, що часте вживання однієї порції шкідливої їжі збільшує ризик смертельної хвороби серця на 9%.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше