Розповідаємо про денну норму споживання даного продукту
Міжнародне співтовариство вчених провели дослідження щодо впливу солі на організм людини та з'ясували, як цей продукт сприяє послабленню функціонування імунної системи та утворенню запалень. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Circulation.
Науковці вирішили певний час спостерігати за процесом циркуляції імунних клітин перш ніж вони мігрують в тканини та за за тим, як сіль впливає на порушення цього процесу. Для цього вони аналізували метохондріальну активність організму упродовж трьох годин після того, як людина з'їла солону їжу та помітили, що рівень нормалізувався лише за вісім годин після цього.
Так, дослідники дійшли думки, що надмірне споживання солі знижує виробництво цих молекул та сприяє виникненню запалень.