Молоко

Молоко зменшує тривалість життя – учені

cosmo.com.ua

Є певна різниця між ферментованими та неферментованими продуктами

Дослідники з Німеччини дослідили те, як пастеризоване неферментоване молоко впливає на людський організм. Виявилося, що воно здатне скорочувати тривалість життя. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Slash Gear.

Експерти дослідили дані шведів, бо саме ця нація найбільше вживає молоко. Вони виявили вплив неферментованого молока на сигнальний комплекс mTORC1, внаслідок чого скорочується тривалість життя.

У ферментованих продуктів вплив інший, бо вони взаємодіють з мікроРНК, що пов'язана з mTORC1. Завдяки цьому знижується вплив харчування на старіння і на скорочення тривалості життя. Таким чином, пастеризоване молоко може бути фактором смертності та старіння.

До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв про те, що дієтологи назвали найбільш корисні каші.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ