Американські лікарі з Університету штату Айова розповіли, які продукти можуть покращити роботу мозку, а також подовжити тривалість життя. Про це йдеться у дослідженні.
Для цього спеціалісти провели експеримент, під час якого вони проаналізували стан здоров'я та харчові звички майже двох тисяч осіб віком від 46 до 77 років. Згідно з проведеним дослідженням, експерти дійшли висновку, що вживання сиру, червоного вина та баранини покращує когнітивні здібності в людей похилого віку.
Упродовж 10 років добровольці проходили тест когнітивних здібностей. Для цього науковці перевіряли роботу "рухомого інтелекту". Проаналізувавши дані про дієти різних учасників, спеціалісти визначили, що сир найбільше захищає когнітивні здібності людини від деградації.
На другому місці опинилося червоне вино. А на третьому несподівано – баранина. Однак важливо знати, що її можна вживати тільки раз на місяць. При цьому прибрати з раціону червоне м'ясо.
Водночас сіль негативно впливає на розумові здібності та пришвидшує розвиток хвороби Альцгеймера.
Раніше Дивогляд розповів, які продукти знижують ризик передчасної смерті.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!