Проте ми можемо значно покращити ситуацію, додавши до нашого раціону харчування необхідні для очей продукти. Головне – регулярно їх споживати, аби не знати проблем зі здоров'ям. До Всесвітнього дня зору Дивогляд зібрав найкращі продукти, що не тільки захистять ваш зір, а й покращать роботу ваших очей.
Чорниця
Чорниця – лідер з усіх продуктів. Вона зберігає свої корисні властивості як у замороженому вигляді, так і за термічної обробки. Ягода містить вітаміни групи В, вітамін А, С, які покращують гостроту зору і захищають від вільних радикалів, оскільки мають чудові антиоксидантні властивості. А лютеїн, що у великій кількості міститься в чорниці, усуває втому з очей.
Лікарі рекомендують вживати 2 столові ложки ягоди на день.

Чорний шоколад
Чорний шоколад – смачний та корисний десерт для організму людини. Він містить вітаміни A, B (В1, В2, РР), C, D, E, F, багато антиоксидантів, фосфор, кальцій та магній. Саме чорний шоколад уповільнює процес руйнування колагенових волокон та покращує обмін речовин. Офтальмологи радять споживати на день кілька шматочків солодкого десерту для гостроти зору.

Кисломолочний сир
У сирі міститься багато вітамінів групи В, які активізують кровопостачання очей. Вітамін В2 покращує обмін речовин у кришталику та рогівці ока. А ще кисломолочний сир – ефективні ліки при кон’юнктивіті.

Морква
Традиційний засіб для покращення гостроти зору. І це не дивно, адже морква багата на вітаміни С, К, Е, РР, групи В та містить велику кількість каротину. Овоч зміцнює сітківку очей та допомагає уникнути пересихання рогівки. Краще поєднувати моркву зі сметаною або олією – так вона краще буде засвоюватися.

Шпинат
У шпинаті багато вітамінів В1, В2, D, С, Р, РР, різноманітних мікроелементів і каротину. Він позитивно впливає на зміцнення імунітету та покращення зору. Також у ньому міститься відомий вже нам лютеїн – елемент, що захищає очі та робить їх менш чутливими до впливу зовнішніх чинників.

Риба
Риба корисна для зору завдяки такому цінному елементу, як Омега-3. Він позитивно впливає на зір, бо запобігає дегенерації жовтої плями – захворюванню, яке погіршує зір. Найбільша кількість елементу є у скумбрії, палтусі, оселедці та форелі.

Горіхи
У ядрах горіхів міститься цілий набір вітамінів А, В, Е, С, Р, білків та вуглеводів. Також горіхи багаті на цинк, селен та Омега-3. Ці елементи підвищують імунітет та відновлюють організм після хвороби. Також вони запобігають дегенерації сітківки ока та покращують гостроту зору. В день лікарі радять споживати до 30 г горіхів.

Раніше Дивогляд розповідав про 5 "низькокалорійних" продуктів, що заважають вам схуднути.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!