Такі продукти доступні кожному
Дослідники з Університету Гуелф у Канаді дослідили продукт, який допоможе знизити рівень цукру у крові, зменшивши у такий спосіб ризик цукрового діабету і хвороб серця. Про це пише видання Food News.
Виявилося, що бобові можуть знизити ризик серцевих захворювань за рахунок зниження рівня холестерину у крові, а завдяки низькому глікемічному індексу ці продукти запобігають цукровому діабету і приводять у норму рівень цукру у крові. Крім того, бобові з високим вмістом білка і клітковини допомагають контролювати вагу.
Варто підкреслити, що бобові містять також багато вітамінів та мінералів:
- фолати;
- залізо;
- кальцій;
- калій;
- цинк;
- магній.
Нагадаємо, раніше вчені назвали, який продукт є найкориснішим для серця.