Бобові

Науковці назвали продукт, що знижує ризик цукрового діабету та хвороб серця

yaskravaklumba.com.ua

Такі продукти доступні кожному

Дослідники з Університету Гуелф у Канаді дослідили продукт, який допоможе знизити рівень цукру у крові, зменшивши у такий спосіб ризик цукрового діабету і хвороб серця. Про це пише видання Food News.

Виявилося, що бобові можуть знизити ризик серцевих захворювань за рахунок зниження рівня холестерину у крові, а завдяки низькому глікемічному індексу ці продукти запобігають цукровому діабету і приводять у норму рівень цукру у крові. Крім того, бобові з високим вмістом білка і клітковини допомагають контролювати вагу.

Варто підкреслити, що бобові містять також багато вітамінів та мінералів: 

  • фолати;
  • залізо;
  • кальцій; 
  • калій;
  • цинк;
  • магній.

Нагадаємо, раніше вчені назвали, який продукт є найкориснішим для серця.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ