Цей кляр змінить усе
Мережа ресторанів швидкого харчування Kentucky Fried Chicken (KFC) роками оберігала свою фірмову рецептуру, яка забезпечує унікальний смак хрусткої курки. Однак у 2016 році журналіст Chicago Tribune оприлюднив вражаюче зізнання: племінник засновника KFC полковника Сандерса – Джо Леддінгтон – розкрив старий сімейний рецепт. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на TastingTable.
За словами Леддінгтона, саме ця суміш із 11 спецій надає курці KFC її фірмовий смак. Хоча компанія ніколи офіційно не підтвердила справжність рецепта, тести на смак показали – він дуже близький до оригіналу.
Що входить до легендарної суміші
У рецепт, якого дотримувався сам полковник Сандерс, входять:
– сіль
– чорний перець
– білий перець (у великій кількості)
– паприка
– сушена гірчиця
– селерева сіль
– часниковий порошок
– чебрець
– орегано
– базилік
– сушений імбир
Особливої уваги заслуговує велика частка білого перцю, а також поєднання базиліку, чебрецю та орегано, які створюють глибину аромату. Також згадується глутамат натрію, який хоч і не входив до рукопису, ймовірно додавався в оригінальному рецепті – саме він підсилює смак і робить м’ясо більш насиченим.
Спосіб приготування – другий секрет KFC
Таємниця смаженої курки KFC – не лише в спеціях. Ще один ключовий фактор – метод приготування. У мережі використовують смаження під тиском, яке забезпечує ідеальний баланс хрускості та соковитості.
В домашніх умовах альтернативою є попереднє відварювання курки. TastingTable рекомендує спершу відварити шматки м’яса 3–5 хвилин, а потім обсушити, обваляти в суміші спецій і смажити в олії до золотистої скоринки. Такий спосіб зберігає соковитість всередині та забезпечує хрустку паніровку зовні.
Раніше "Дивогляд" розповідав, що курка вперше знесла яйце та шокувала свою господиню.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.