Окрошка

Окрошка з креветками та просеко підкорила соцмережі: незвичний рецепт (відео)

Shutterstock

Модна страва літа

Коли температура на вулиці стрімко зростає, настає ідеальний час для легких та освіжаючих страв. І саме у цей період традиційна окрошка знову повертається на стіл у найрізноманітніших варіаціях, повідомляє "Дивогляд".

Однак серед звичних поєднань із квасом або кефіром несподівано вирізнилася нова кулінарна зірка – окрошка з креветками та… просеко. Саме цей варіант супу стрімко набирає популярності в соцмережах і вже встиг стати справжнім хітом серед шанувальників гастрономічних експериментів.

Оригінальний рецепт, який швидко завірусився в Instagram, запропонувала фудблогерка Анастасія, відома під ніком monakhovan. Її сторінка налічує понад мільйон підписників, і нова інтерпретація класичної страви викликала неабиякий резонанс.

У чому ж секрет популярності цієї окрошки? Вона поєднує у собі звичні інгредієнти – огірок, картоплю, зелень, редиску, перепелині яйця – з несподіваними додатками: стиглим авокадо, ніжними креветками та ігристим вином. Такий мікс створює вишуканий, майже ресторанний смак.

Список інгредієнтів:

  • креветки – 400 г
  • авокадо – 1 шт
  • великий свіжий огірок – 1 шт
  • відварена картопля – 2 шт
  • редиска – 4–6 шт (або за смаком)
  • перепелині яйця – 10 шт
  • зелень – кріп, петрушка 
  • просеко та айран у рівних частинах – для заливки

Як готувати:

  1. Картоплю зварити в шкірці, остудити, очистити та нарізати акуратними кубиками.
  2. Огірок і редиску також нарізати дрібно, зелень подрібнити.
  3. Авокадо очистити від шкірки та кісточки, м’якоть порізати кубиками.
  4. Перепелині яйця відварити круто, охолодити, очистити та розрізати навпіл.
  5. Креветки відварити в підсоленій воді, очистити від панцирів.
  6. Усі інгредієнти з’єднати в глибокій мисці, перемішати. Додати охолоджену суміш айрану та просеко у пропорції 1:1. При необхідності – підсолити.

Суп варто поставити в холодильник принаймні на 15–20 хвилин перед подачею – так смаки краще поєднаються, а страва буде ще свіжішою та приємнішою на смак.

Раніше "Дивогляд" розповідав про 5 неперевершених холодних літніх супів.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ