5 неперевершених холодних літніх супів

Останнє, чого хочеться у спекотний літній день – стояти біля плити і готувати обід.

5.UA пропонує вам п’ять рецептів найсмачніших холодних супів, які вгамують ваш голод і залишать відчуття легкості. І головне – їх швидко готувати.

Гаспачо

Гаспачо
Гаспачо
Фото: ukr.media

  • 450 г помідорів
  • 1 цибулина
  • 1 консервований перець
  • 1 огірок
  • 3 склянки томатного соку
  • 1 ст л винного оцту
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • соус табаско за смаком

Нарізати невеликими шматочками помідори, огірок і цибулю. Розділити інгредієнти на дві частини. Одну частину перекласти в комбайн, додати туди перець і подрібнити все до стану пюре. Перекласти пюре в миску. Додати томатний сік, оцет, оливкову олію і кілька крапель табаско. Добре перемішати. Додати другу частину нарізаних овочів. Посолити, поперчити і поставити в холодильник охолоджуватися.

Гаспачо з огірків і авокадо

Гаспачо із огірків
Гаспачо із огірків
Фото: new-magazine.ru

  • 300 г огірків
  • 1 авокадо
  • 50 г сиру фета
  • 1 пучок петрушки
  • 1 лайм
  • 5 г меленої паприки
  • 5 г меленого чорного перцю
  • морська сіль за смаком

Огірки почистити і відварити протягом 15 хвилин, потім розрізати на кілька частин. Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати кубиками. Огірки, авокадо і петрушку збити в блендері в однорідну масу, додати сік лайма, поперчити і посолити. Вилити суп в пластиковий контейнер з кришкою і на 4 години поставити охолоджуватися. Перелити в красиві склянки, присипати паприкою і поламаною на маленькі шматочки фетою.

Полуничний суп з фісташками

Полуничний суп
Полуничний суп
Фото: oodinfour.com

  • 300 г полуниці
  • 70 г вершків або йогурту
  • 50 г апельсинового соку
  • 100 г цукру
  • 30 г фісташок
  • 50 мл води
  • листя м’яти

Помийте полуницю, переберіть і обсушіть. Збийте її блендером з цукром, вершками, апельсиновим соком і водою до стану однорідної маси. Отриманий суп поставте на 2 години в холодильник. Перед подачею посипте полуничний суп подрібненими фісташками і прикрасьте листочком м'яти.

Холодний цитрусовий суп

Цитрусовий суп
Цитрусовий суп
Фото: elle.ru

  • 400 г апельсинового фрешу
  • 350 г болгарського перцю
  • половинка червоного перцю
  • 1 зубчик часнику
  • 8 г кореню імбиру
  • 1 ч.л. меду
  • 1 ч.л. устричного соусу
  • 100 г води
  • сіль, перець за смаком

Всі інгредієнти довільно нарізати і поварити 15 хвилин. Потім остудити їх і додати до них м'яту.

Таратор

Таратор
Таратор
Фото: botanichka.ru

  • 4 свіжих огірка
  • 1 склянка кефіру
  • пів склянки води
  • 1 зубчик часнику
  • пучок кропу
  • 50 г грецьких горіхів
  • 1/2 ст. л. оцту
  • олія за смаком
  • сіль за смаком

Огірки почистити, нарізати дрібними кубиками або скибочками і додати до них товчений часник. Залити кефіром, розмішати, додати оцет. Суміш розбавити холодною кип'яченою водою і покласти товчені горіхи. Суп заправити нарізаною зеленню кропу і олією.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

Читайте більше