"Дивогляд" пропонує вам п’ять рецептів найсмачніших холодних супів, які втамують ваш голод і залишать відчуття легкості. І головне – їх швидко готувати.
Гаспачо

- 450 г помідорів
- 1 цибулина
- 1 консервований перець
- 1 огірок
- 3 склянки томатного соку
- 1 ст. л. винного оцту
- 1/4 склянки оливкової олії
- соус табаско за смаком
Нарізати невеликими шматочками помідори, огірок і цибулю. Розділити інгредієнти на дві частини. Одну частину перекласти в комбайн, додати туди перець і подрібнити все до стану пюре. Перекласти пюре в миску. Додати томатний сік, оцет, оливкову олію і кілька крапель табаско. Добре перемішати. Додати другу частину нарізаних овочів. Посолити, поперчити і поставити в холодильник охолоджуватися.
Гаспачо з огірків і авокадо

- 300 г огірків
- 1 авокадо
- 50 г сиру фета
- 1 пучок петрушки
- 1 лайм
- 5 г меленої паприки
- 5 г меленого чорного перцю
- морська сіль за смаком
Огірки почистити і відварити протягом 15 хвилин, потім розрізати на кілька частин. Авокадо почистити, видалити кісточку і нарізати кубиками. Огірки, авокадо і петрушку збити в блендері в однорідну масу, додати сік лайма, поперчити і посолити. Вилити суп в пластиковий контейнер з кришкою і на 4 години поставити охолоджуватися. Перелити в красиві склянки, присипати паприкою і поламаною на маленькі шматочки фетою.
Полуничний суп з фісташками

- 300 г полуниці
- 70 г вершків або йогурту
- 50 г апельсинового соку
- 100 г цукру
- 30 г фісташок
- 50 мл води
- листя м’яти
Помийте полуницю, переберіть і обсушіть. Збийте в блендері з цукром, вершками, апельсиновим соком і водою до стану однорідної маси. Отриманий суп поставте на 2 години в холодильник. Перед подачею посипте полуничний суп подрібненими фісташками і прикрасьте листочком м'яти.
Холодний цитрусовий суп

- 400 г апельсинового фрешу
- 350 г болгарського перцю
- половинка червоного перцю
- 1 зубчик часнику
- 8 г кореню імбиру
- 1 ч.л. меду
- 1 ч.л. устричного соусу
- 100 г води
- сіль, перець за смаком
Всі інгредієнти довільно нарізати і поварити 15 хвилин. Потім остудити їх і додати до них м'яту.
Таратор

- 4 свіжих огірки
- 1 склянка кефіру
- пів склянки води
- 1 зубчик часнику
- пучок кропу
- 50 г грецьких горіхів
- 1/2 ст. л. оцту
- олія за смаком
- сіль за смаком
Огірки почистити, нарізати дрібними кубиками або скибочками і додати до них товчений часник. Залити кефіром, розмішати, додати оцет. Суміш розбавити холодною кип'яченою водою і покласти товчені горіхи. Суп заправити нарізаною зеленню кропу і олією.
Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA.