Редиска

Вірусний рецепт: ця маринована редиска – ідеальна весняна закуска до м’яса й не тільки

Jo Lanta / Unsplash

Кулінарний тренд весни

Сезон свіжої редиски у розпалі – і саме час додати цей хрумкий овоч до свого весняного меню. У соцмережах вірусним стало відео з маринованою редискою, і багато господинь вже встигли повторити цей тренд на власній кухні. Про це повідомляє "Дивогляд".

Інгредієнти:

  • редиска – 500 г
  • часник – 2–3 зубчики (за бажанням можна менше або більше)
  • перець чилі – за смаком
  • сіль – 1 ч. л
  • цукор – 1 ч. л
  • чорний перець або суміш перців – 1/3 ч. л
  • оцет 9% – 2 ст. л
  • оливкова олія – 2–3 ст. л (можна замінити на соняшникову)
  • вода – 40–50 мл
  • свіжий кріп

Спосіб приготування:

Помийте і повідрізайте кінчики редиски, потім злегка притисніть качалкою або кухонним молотком – так вона краще вбере маринад. У глибоку миску помістіть подрібнений часник, нарізаний кріп та гострий перець. Додайте до них оцет, олію, воду, сіль і цукор. Ретельно перемішайте.

Далі покладіть до маринаду редиску і знову перемішайте, щоб кожен шматочок був рівномірно вкритий сумішшю. Накрийте миску і залиште в холодильнику щонайменше на 30 хвилин – за цей час овочі добре промаринуються.

Ця пікантна редиска ідеально підійде як до повсякденного обіду, так і як оригінальна закуска до святкового столу. Швидко, просто і дуже смачно.

Раніше "Дивогляд" розповідав про 30+ ідей для тих, хто хоче харчуватися правильно, але не любить готувати.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ