Кулінарний тренд весни
Сезон свіжої редиски у розпалі – і саме час додати цей хрумкий овоч до свого весняного меню. У соцмережах вірусним стало відео з маринованою редискою, і багато господинь вже встигли повторити цей тренд на власній кухні. Про це повідомляє "Дивогляд".
Інгредієнти:
- редиска – 500 г
- часник – 2–3 зубчики (за бажанням можна менше або більше)
- перець чилі – за смаком
- сіль – 1 ч. л
- цукор – 1 ч. л
- чорний перець або суміш перців – 1/3 ч. л
- оцет 9% – 2 ст. л
- оливкова олія – 2–3 ст. л (можна замінити на соняшникову)
- вода – 40–50 мл
- свіжий кріп
Спосіб приготування:
Помийте і повідрізайте кінчики редиски, потім злегка притисніть качалкою або кухонним молотком – так вона краще вбере маринад. У глибоку миску помістіть подрібнений часник, нарізаний кріп та гострий перець. Додайте до них оцет, олію, воду, сіль і цукор. Ретельно перемішайте.
Далі покладіть до маринаду редиску і знову перемішайте, щоб кожен шматочок був рівномірно вкритий сумішшю. Накрийте миску і залиште в холодильнику щонайменше на 30 хвилин – за цей час овочі добре промаринуються.
Ця пікантна редиска ідеально підійде як до повсякденного обіду, так і як оригінальна закуска до святкового столу. Швидко, просто і дуже смачно.
Раніше "Дивогляд" розповідав про 30+ ідей для тих, хто хоче харчуватися правильно, але не любить готувати.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.