Густий, наваристий і дуже смачний суп
Солянка – страва, яка має безліч варіацій: дехто готує її виключно з м’ясом, хтось додає картоплю, а інші надають перевагу копченостям. Відомо одне – ця страва завжди виходить ароматною та наваристою. Своєю улюбленою версією поділилася в Instagram блогерка Вікторія, повідомляє "Дивогляд".
Інгредієнти:
- вода – 3 літри
- картопля – 3–6 штук
- олія – 2–3 столові ложки
- цибуля – 2 штуки
- морква – 1 штука
- квашені огірки – 4–5 штук
- томатна паста – 2 столові ложки
- ковбаса різних видів – 350–400 г
- лавровий лист
- сіль, перець та інші спеції – за смаком
- для подачі: маслини, лимон, сметана, зелень
Спосіб приготування:
- Почистіть картоплю, наріжте її дрібними кубиками та поставте варити у трилітровій каструлі з водою.
- Поки картопля готується, дрібно наріжте цибулю, натріть моркву і квашені огірки на великій тертці.
- Розігрійте сковорідку з олією. Обсмажте цибулю на середньому вогні до м’якості. Додайте моркву, тушкуйте разом, доки вона не стане м’якою. Потім додайте огірки та готуйте ще 5–7 хвилин.
- Вмішайте томатну пасту. Якщо суміш виходить надто густою – долийте трохи гарячої води. Протушкуйте все разом кілька хвилин, періодично помішуючи.
- Коли картопля закипить – зніміть піну, зменшіть вогонь, покладіть лавровий лист і засмажку з овочів. Варіть 10 хвилин.
- Наріжте ковбасу соломкою або кубиками. Додайте її до каструлі, проваріть ще 10 хвилин.
- Посоліть, поперчіть, при потребі додайте інші спеції. Готуйте ще 5 хвилин, помішуючи.
Подача:
Розлийте солянку по тарілках. Додайте ложку сметани, кілька маслин, часточку лимона та трохи свіжої зелені. Смачного!
Раніше "Дивогляд" розповідав про 30+ ідей для тих, хто хоче харчуватися правильно, але не любить готувати.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.