Сирна паска

"Ніжна та смачна": швидкий рецепт сирної паски "Рафаелло"

Shutterstock

Ця паска стане оригінальною окрасою вашого великоднього столу

Напередодні Великодня всі готуються до свята, печуть паски та фарбують яйця. Проте іноді на це не вистачає часу, однак хочеться приготувати щось незвичайне, але просте, не витрачаючи багато часу. Про це повідомляє "Дивогляд".

Крім традиційної паски на дріжджовому тісті, існує безліч інших цікавих рецептів пасок. Однією з незвичайних страв до великоднього столу є святкова сирна паска. Рецепт сирної паски дуже простий та не потребує багато часу для приготування. Ця паска виходить дуже смачною та ніжною.

Рецепт сирної паски

Сирна паска
Сирна паска
Фото: відкриті джерела

Інгредієнти:

  • 200 грамів 9 % сиру;
  • 80 грамів вершкового масла;
  • 60 грамів білого шоколаду;
  • 50 мл молока або 10 % вершків;
  • 80 грамів кокосової стружки;
  • цукрова пудра.

Кроки приготування

Сирна паска
Сирна паска
Фото: відкриті джерела
  1. Для початку потрібно перетерти сир до однорідності Для цього використайте блендер та збийте сир.
  2. Додайте до сиру розтоплене вершкове масло та ще раз перебийте все блендером.
  3. Окремо розігрійте вершки або молоко, але не доводьте до кипіння. Потім додайте до цього шоколад та розтопіть його до повного розчинення. Вилийте отриману суміш до сиру.
  4. Для більш солодкого смаку можна додати до суміші 1-2 чайних ложок цукрової пудри та збийте все блендером. Потім додайте до суміші кокосову стружку та перемішайте.
  5. Готову сирну суміш викладіть у спеціальну форму або терку у два шари. Форму застеліть марлею та накрийте нею паску і поставте на неї якусь вагу.
  6. Тримайте паску в холодильнику 12-15 годин. Потім обережно дістаньте з форми та прикрасьте кокосовою стружкою та великоднім декором чи цукатами.

Раніше "Дивогляд" розповідав про рецепт паски, як у дитинстві з апельсиновою цедрою і жовтками.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ