Скумбрія

Як правильно засолити скумбрію – рецепт, який завжди вдається

Shutterstock

Смачна та проста закуска

Скумбрія, приготована в домашніх умовах, стане не лише доповненням до щоденного меню, а й чудово виглядатиме на святковому столі. Її зручно готувати про запас – рибу можна заморозити, а потім діставати за потреби, не витрачаючи час на приготування. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Instagram-сторінку кулінарної блогерки Катерини Мовчан, яка поділилася своїм рецептом легкої та смачної засолки скумбрії.

Інгредієнти:

  • скумбрія середнього розміру – 1 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • сіль – 1,5 ч. л
  • цукор – 0,5 ч. л
  • мелений чорний перець – 0,5 ч. л

Спосіб приготування:

Рибу потрібно ретельно промити, видалити голову, плавники, хребет і всі кістки. Важливо не пошкодити спинку – ціла шкірка потрібна, щоб рибу можна було акуратно згорнути у рулет.

У невеликій мисці змішайте сіль, цукор і перець. Посипте філе скумбрії цією сумішшю з обох боків. Потім рівномірно розкладіть поверх риби тонкі слайси часнику.

Згорніть скумбрію в щільний рулет і обгорніть харчовою плівкою. Покладіть у холодильник на 2–3 години – цього часу достатньо, щоб риба просолилася. Потім перемістіть її в морозильну камеру не менше ніж на 24 години.

Перед подачею просто дістаньте рулет із морозилки та залиште при кімнатній температурі на 15–20 хвилин. Коли скумбрія стане м’якішою, її зручно буде нарізати тонкими скибочками.

Цей рецепт дозволяє швидко приготувати делікатесну закуску без зайвого клопоту – смачно, зручно й ефектно.

Раніше "Дивогляд" розповідав про 30+ ідей для тих, хто хоче харчуватися правильно, але не любить готувати.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ