Напередодні Різдва та новорічних свят у пригоді стане рецепт імбирного печива
4 грудня у світі відзначають День печива. Існує багато різних видів печива, однак напередодні Різдва та новорічних свят у пригоді стане рецепт імбирного печива. Його можна приготувати всією родиною та провести час разом, розмальовуючи смаколики. Смачний рецепт новорічного імбирного печива підготував "Дивогляд".
Святкове імбирне печиво
Інгредієнти:
- 125 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 125 мл меду
- 1 жовток
- 375 г борошна
- 1 склянка цукрової пудри
- Сік 1 лимона
- 1 чайна ложка сухого імбиру
- 1/2 чайної ложки кориці
- 1/2 меленої гвоздики
- 1 чайна ложка соди
- Кондитерські фарби, посипка, драже
- Форми для печива
Кроки приготування:
- Для початку потрібно підготувати тісто. Для цього збийте масло із цукром, додайте до суміші мед, жовток і ще раз ретельно перемішайте.
- Також додайте до суміші борошно, соду та прянощі й поставте на 1 годину в холодильник.
- На пергаментному папері розкачайте тісто. Власноруч або за допомогою форм виріжте чоловічків (зірочки, ялинки, будиночки, сердечка, сніговичків).
- Готове печиво перекладіть на деко, завчасно постеліть папір.
- Випікайте 10 хвилин при температурі 180 ° С.
Глазур
- Змішайте цукрову пудру та лимонний сік.
- Розлийте глазур в окремі форми та додайте до них різні кондитерські фарби (за кольором).
- Візьміть кондитерський мішок, або звичайний пакет та відріжте кутик. Покладіть в нього глазур.
- Видавлюючи глазур прикрашайте (малюйте) візерунки на печиві. Глазур присипте драже, поки вона не застигла.
Раніше "Дивогляд" розповідав про 5 рецептів пишних оладок, які варто спробувати.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.