Осінь – це пора року, яка тішить нас своїм багатим урожаєм, тому настав час приготувати смачні страви з осінніми фруктами
Кулінарна блогерка Ольга Головіна пропонує вам спробувати рецепт смачного яблучного пирога, який додасть яскравих кольорів до осінніх вечорів. Про це повідомляє "Дивогляд".
Цей пиріг готувати надзвичайно легко, а його текстура просто тане в роті.
Інгредієнти:
- 6 великих або 7 маленьких яблук
- 3 яйця
- 80 г цукру
- 150 мл молока
- 40 г вершкового масла
- 120 г борошна
- 10 г розпушувача
- Ванільний екстракт або ванілін за смаком
- Сік половини лимона
- Кориця за бажанням
Приготування:
- Для приготування тіста спочатку збийте три яйця до утворення пишної піни, після чого додайте цукор і продовжуйте збивати.
- Додайте молоко і розтоплене вершкове масло, ретельно перемішайте. Влийте ванільний екстракт, просійте борошно разом із розпушувачем і знову перемішайте до однорідної консистенції.
- Яблука очистіть і наріжте: використовуйте слайсер або наріжте їх тонкими скибочками за допомогою овочечистки. Полийте лимонним соком і, якщо бажаєте, додайте корицю.
- Залийте яблука приготованим тістом і обережно перемішайте.
- Виложіть яблука в тісті в форму шарами. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 60 хвилин.
- Дайте пирогу охолонути, а потім наріжте його на порційні шматочки та подайте з морозивом.
Цей чудовий пиріг стане смачним доповненням до вашого осіннього столу!
Раніше "Дивогляд" розповідав, що дієтологиня з Японії назвала ТОП-8 продуктів, які варто їсти щодня.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.