Ця страва стане справжнім хітом для вашої родини
До вашої уваги новий рецепт, де головною родзинкою є харісса – традиційна гостра приправа з Марокко та Тунісу, виготовлена з перцю чилі та різноманітних спецій. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на Good Food.
Запечений гарбуз із ковбасками
Інгредієнти:
- 1 ч. л. насіння фенхелю
- 1 ч. л. копченої паприки
- 1 ч. л. меленого кмину
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ст. л. меду
- 1 ст. л. томатного пюре
- 1 ст. л. харісси
- 8 копчених ковбасок на ваш вибір
- 2 червоні цибулини, нарізані великими часточками
- 1 великий мускатний гарбуз, очищений та нарізаний скибочками товщиною 2 см
- невелика жменя петрушки, дрібно нарізаної
- молода картопля на пару та зелень для подачі (за бажанням)
Приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- В окремій великій мисці змішайте насіння фенхелю, копчену паприку, кмин, оливкову олію, мед, томатне пюре та харіссу. Додайте ковбаски, цибулю та скибочки гарбуза, ретельно перемішуючи руками, щоб всі інгредієнти добре покрилися спеціями.
- Перекладіть суміш у велику форму для запікання, рівномірно розподіливши її. Запікайте в духовці протягом 30-40 хвилин, періодично помішуючи, щоб страви рівномірно підрум'янились.
Перед подачею посипте страву свіжою петрушкою та подайте з молодою картоплею і зеленню за бажанням.
Харісса
Інгредієнти:
- 300 г перцю чилі
- 3 зубчики часнику
- 4 щіпки меленого коріандру
- 3 щіпки меленої зіри
- 3 щіпки солі
- 1-2 ст. л. оливкової олії
Приготування:
- Помийте перець і обсушіть, насіння залиште. Очистіть часник.
- У блендер складіть усі інгредієнти та перебийте до однорідної консистенції. Додайте оливкову олію і ще раз перемішайте.
- Готовий соус зберігайте в холодильнику.
Ця смачна страва обов’язково здивує та порадує ваших близьких!
Раніше "Дивогляд" розповідав, що дієтологиня з Японії назвала ТОП-8 продуктів, які варто їсти щодня.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.