Кабачкова ікра – це чудова зимова закрутка, смак якої знайомий усім
Цей простий рецепт, який подарує насолоду в зимовий період, дозволить легко відчути приємну ностальгію. Про це повідомляє "Дивогляд".
Час приготування становить приблизно 1 годину, а сам рецепт розрахований на чотири порції.
Інгредієнти:
- 1,5 кг очищених кабачків
- 500 г моркви
- 500 г цибулі
- 125 мл рафінованої олії
- 50 г цукру
- 25 г солі
- 150 г томатної пасти
- 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
- 25 мл оцту (9%)
Приготування:
- Помийте та очистіть всі овочі від шкірки.
- Цибулю наріжте півкільцями, часник – дрібними шматочками, а моркву натріть на крупній тертці.
- Розігрійте сковорідку, додайте олію, викладіть овочі та смажте їх близько 10 хвилин, час від часу помішуючи.
- Наріжте кабачки невеликими кубиками.
- Перекладіть смажені овочі та нарізані кабачки в каструлю, в якій будете варити ікру. Додайте цукор і сіль.
- Поставте каструлю на вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння і варіть 30 хвилин на середньому вогні.
- Додайте чорний перець і томатну пасту, продовжуйте варити ще 10 хвилин, постійно помішуючи.
- Наприкінці додайте оцет, зніміть з вогню і збийте всі овочі блендером до однорідної маси.
- Стерилізуйте банки протягом 5 хвилин. Розлийте гарячу ікру по банках і закрутіть кришками.
- Накрийте банки рушниками та залиште до повного охолодження.
Раніше "Дивогляд" розповідав, як обрати смачні кавун і диню.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.