Кабачкова ікра

Як у дитинстві: покроковий рецепт кабачкової ікри

Depositphotos

Кабачкова ікра – це чудова зимова закрутка, смак якої знайомий усім

Цей простий рецепт, який подарує насолоду в зимовий період, дозволить легко відчути приємну ностальгію. Про це повідомляє "Дивогляд".

Час приготування становить приблизно 1 годину, а сам рецепт розрахований на чотири порції.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг очищених кабачків
  • 500 г моркви
  • 500 г цибулі
  • 125 мл рафінованої олії
  • 50 г цукру
  • 25 г солі
  • 150 г томатної пасти
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю
  • 25 мл оцту (9%)

Приготування:

  • Помийте та очистіть всі овочі від шкірки.
  • Цибулю наріжте півкільцями, часник – дрібними шматочками, а моркву натріть на крупній тертці.
  • Розігрійте сковорідку, додайте олію, викладіть овочі та смажте їх близько 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Наріжте кабачки невеликими кубиками.
  • Перекладіть смажені овочі та нарізані кабачки в каструлю, в якій будете варити ікру. Додайте цукор і сіль.
  • Поставте каструлю на вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння і варіть 30 хвилин на середньому вогні.
  • Додайте чорний перець і томатну пасту, продовжуйте варити ще 10 хвилин, постійно помішуючи.
  • Наприкінці додайте оцет, зніміть з вогню і збийте всі овочі блендером до однорідної маси.
  • Стерилізуйте банки протягом 5 хвилин. Розлийте гарячу ікру по банках і закрутіть кришками.
  • Накрийте банки рушниками та залиште до повного охолодження.

Раніше "Дивогляд" розповідав, як обрати смачні кавун і диню.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ