Для тих, хто цінує свій час і не хоче жертвувати якістю свого ранкового прийому їжі, є один чудовий лайфхак, про який мало хто знає. Йдеться про приготування яєчні усього за 1 хвилину, у процесі чого її не доведеться перевертати. Про це повідомляє "Дивогляд" з посиланням на кухарку та засновницю компанії Meags Eggs Меган Вебстер, передає Еxpress.
Так, весь сенс такого методу полягає у тому, що після розбивання на сковорідку низ яйця смажиться традиційним способом, у той час як верх готується під кришкою.
"Я регулярно практикую метод кришки. Дозвольте теплу сковороди приготувати низ яйця та накрийте сковороду, щоб пропарити верхню частину", – каже Меган.
Спосіб приготування:
- На сковороду налити трохи оливкової олії та поставити на середній вогонь. Залишити буквально на декілька хвилин, щоб вона розігрілася.
- Коли олія розігріється, розбити на сковорідку яйця і готувати, поки білки не побіліють.
- На цьому етапі потрібно накрити ємність кришкою і готувати таким чином ще 45 секунд. Білки повинні застигнути. Готово!
"У особливо ліниві ранки я смажу обидва яйця одночасно і даю яєчним білкам з’єднати їх разом. Ви можете розділити їх пізніше за допомогою лопатки для двох окремих шматків тосту або якщо ви просто віддаєте перевагу їсти їх як два окремих яйця", – додала Меган.

Корисні лайфхаки для смаження яєць
- Для отримання м'якого жовтка – яйця потрібно смажити 3-4 хвилини без перевертання.
- Для отримання твердого жовтка – яйця потрібно смажити 2-3 хвилини з одного боку, потім обережно перевернути і смажити ще 1-2 хвилини.
- Якщо Ви смажите яйця з обох сторін, потрібно обережно перевертати їх за допомогою лопатки – це обов’язковий крок, щоб не пошкодити жовток. Водночас для більш ідеальної форми варто використовувати кільце для смаження яєць.
Раніше "Дивогляд" повідомляв про те, яка денна норма цукру і до чого може призвести його надлишок в організмі.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.