Правила схуднення

ТОП-3 продукти, які треба включити в раціон після 30 років

Shutterstock

Вони потрібні для уповільнення старіння, підтримки розумової активності та загального здоров'я

Фітнес-тренерка Марія Копа поділилася порадами щодо харчування після досягнення 30-річного віку. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на NV.

Вона пояснила, що для уповільнення старіння, підтримки розумової активності та загального здоров'я після 25 років важливо включити в раціон певні корисні продукти.

Які продукти слід вживати після 30 років?

  • Темні ягоди

Ягоди темного кольору, такі як ожина, лохина, смородина, малина та полуниця, багаті антиоксидантами. Ці речовини допомагають боротися з вільними радикалами в організмі, що зменшує клітинне руйнування і стимулює їх регенерацію.

  • Продукти, що містять білок

Рослинні джерела білку, зокрема сочевиця, горох, квасоля, нут, горіхи, тофу і соя, є відмінним вибором. Білок – це основний будівельний матеріал для організму, який допомагає у відновленні клітин і підтримує м'язову масу.

  • Джерела Омега-3

Омега-3 жирні кислоти мають сильну протизапальну дію, сприяють боротьбі із запаленнями, а також покращують когнітивні функції, увагу та концентрацію. Рекомендується додавати в раціон оселедець, скумбрію, лосось, форель, сьомгу, минтай, а також горіхи та насіння.

Раніше "Дивогляд" розповідав про ТОП-3 види чаю, які допомагають спалювати жир і худнути.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ