Кава і яйця

Головна помилка, яку допускають під час приготування кави – це псує смак напою

Shutterstock

Чашка чорної кави – улюблений ранковий ритуал багатьох людей

Дуже часто кавомани готують цей ароматний напій неправильно, що впливає на смак. Про основну помилку у приготуванні кави розповідає "Дивогляд" із посиланням на Odzywianie Wprost.

Велику роль під час варіння кави відіграє температура води. Багато людей використовують окріп, що негативно впливає на смак напою. Річ у тому, якщо використовувати рідину температурою 100°С, кава вийде гіркою.

Тож для отримання ніжної кави варто використовувати рідину температурою не вище 89 градусів.

Як перевірити температуру води

Скористайтеся спеціальним термометром. Якщо такого предмету під рукою немає, зверніться до більш простого способу. Краще варити натуральну каву під кришкою. Так напій не встигне охолонути і набуде більшого аромату. 

Також варто зберігати каву при кімнатній температурі у закритій упаковці, обмежуючи доступ повітря. Так ви збережете термін придатності кави щонайменше на 10%.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, чи сприяє кава схудненню.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ