Ароматний напій сподобається всім
Взимку особливою популярністю користуються ароматні гарячі напої. Наприклад, ароматне гарбузове лате. Рецептом напою, як у Starbucks з вами ділиться "Дивогляд" із посиланням на сайт українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка.
Гарбузовий сироп. Інгредієнти:
- 150 гр цукру;
- 150 мл води;
- 1 чайна ложка кориці;
- 3 гвоздички;
- 1/4 чайної ложки меленого імбиру;
- 1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха;
- 150 грамів запеченого гарбуза (200 гр у сирому вигляді).
Гарбузове лате. Інгредієнти:
- 250 мл цільного молока;
- 30 мл еспресо;
- 2 столові ложки домашнього гарбузового сиропу;
- збиті вершки за бажанням.
Приготування:
Для приготування сиропу очистіть від шкірки 200 гр гарбуза, наріжте його шматочками і викладіть на застелене пергаментом деко. Запікайте гарбуз при температурі 180° впродовж 30 хвилин. Готовий овоч перебийте блендером до стану пюре.
У каструлі змішайте 150 мл води і 150 гр цукру. Поставте суміш на середній вогонь і доведіть до кипіння. Коли цукор повністю розчиниться – додайте корицю, гвоздички, мускатний горіх, мелений імбир і гарбузове пюре. Ретельно перемішайте суміш і варіть ще 20 хв. Готовий сироп зніміть з вогню і процідіть через марлю або дрібне сито.
Сироп можна зберігати у чистій та сухій ємності у холодильнику до 7 днів.
Для приготування лате заваріть еспресо. В окрему чашку налийте 250 мл молока (коров'ячого або рослинного) і збийте за допомогою капучінатора/френч-преса/бамбукового вінчика для чаю матча, або просто щільно закрийте чашку зверху і ритмічно збовтайте.
У порожню чашку налийте 2 столові ложки гарбузового сиропу, додайте 30 мл експресо і перемішайте. Після цього вилийте у чашку спінене молоко, а зверху додайте збиті вершки (за смаком).
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати каву маккіато за три хвилини.
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.