Імбирне печиво

Готуємо імбирне печиво – простий рецепт від українського шеф-кухаря

Shutterstock

Існує багато солодощів, які традиційно готують на різдвяні свята

Зокрема, імбирне печиво, яке смакує і дітям, і дорослим. "Дивогляд" із посиланням на сайт українського шеф-кухаря Євгена Клопотенко ділиться з вами рецептом смачного печива.

 
Інгредієнти:
  • 350 грамів борошна;
  • 200 грамів цукру;
  • 200 грамів розм'якшеного вершкового масла;
  • цукрова пудра до смаку.

Приготування:

У глибокій ємності змішайте борошно і цукор. Додайте розм'якшене вершкове масло, корицю, какао-порошок і вбийте яйця. Ретельно перемішайте суміш і висипте до неї мелений імбир, кунжут і розпушувач для тіста.

Замісіть м'яке тісто так, щоб воно ледве прилипало до рук. Після цього загорніть тісто у харчову плівку і залиште у холодильнику щонайменше на 2 години.

По завершенні цього часу дістаньте тісто з холодильника та залиште при кімнатній температурі ще на одну годину. Присипте робочу поверхню борошном та розкачайте пласт товщиною приблизно 4 мм. 

За допомогою формочок виріжте з тіста фігурки і викладіть їх на застелене пергаментом деко. Випікайте печиво у розігрітій до 200° духовці впродовж 10 хвилин. Коли печиво буде готове – витягніть і залиште його охолоджуватися, а після притрусіть цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати горішки зі згущеним молоком без горішниці.

Дивіться також відео 5 каналу: ЗАМЕЛО! Як долають негоду в столиці та на під'їздах? Віталій Залевський НАЖИВО

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ