Картопляні деруни

Деруни з квашеною капустою – стародавній рецепт української страви

Shutterstock

Традиційні українські страви – дуже смачні та мають давню історію

Однією з найпопулярніших страв в Україні є деруни. "Дивогляд" із посиланням на Shuba ділиться з вами рецептом смачних дерунів із квашеною капустою.

 

Інгредієнти:

  • 250 грамів квашеної капусти;
  • 6 картоплин;
  • 1 яйце;
  • 3 столові ложки пшеничного борошна;
  • 1 цибулина;
  • сіль та чорний мелений перець до смаку;
  • 80 мл соняшникової олії.

Приготування:

  1. Добре відтисніть рідину із квашеної капусти і подрібніть її;
  2. Цибулю і картоплю очистіть і натріть на дрібній терці. Покладіть суміш у глибоку ємність, додайте квашену капусту, яйце, борошно, сіль і перець. Ретельно перемішайте;
  3. На розігріту з олією пательню викладайте отриману масу, формуючи оладки;
  4. Смажте деруни впродовж 3-4 хв з обох боків до появи хрумкої скоринки. 

Подавайте страву зі сметаною або іншим соусом.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати крученики з яйцем та грибами.

Дивіться також відео 5 каналу: СОБАКИ-САПЕРИ! Як допомагають у гуманітарному розмінуванні!

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ