Рогалики, кіфлики

Закарпатські кіфлики: рецепт ароматного смаколика до чаю

відкриті джерела

Цей десерт має особливий рецепт

Напевно, кожен в дитинстві куштував ароматні рогалики з повидлом. На Закарпатті традиційно готують кіфлики, які дещо схожі на звичайні рогалики, але мають особливий рецепт.

"Дивогляд" із посиланням на Instagram-сторінку учасниці 12 сезону шоу "Майстер Шеф" Мирослави Пекарюк ділиться з вами рецептом традиційних закарпатських кіфликів.

 

Інгредієнти:

  • 400 грамів маргарину або масла;
  • 400 грамів борошна;
  • 150 грамів білого сухого вина;
  • абрикосове варення для начинки.

Приготування:

Тісто варто підготувати за день до приготування кіфликів. Для цього просійте борошно і зробіть у ньому виїмку. Влийте у заглиблення розтоплений маргарин, а по краях налийте біле сухе вино.

Вимішуйте тісто до однорідності. Після цього покладіть його у пакет і залиште у холодильнику на ніч.

Наступного дня розкачайте тісто і наріжте його на невеличкі квадратики. На кожен з них викладіть повидло і закрутіть. Викладіть на деко і поставте у розігріту до 200°С духовку на 15-20 хвилин.

Готову випічку трохи остудіть і притрусіть цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами найпростішим рецептом ароматних сіннабонів з корицею.

Дивіться також відео 5 каналу: Яєць по 17 гривень не буде? Як зміниться процедура закупівель для війська?

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ