Цей десерт має особливий рецепт
Напевно, кожен в дитинстві куштував ароматні рогалики з повидлом. На Закарпатті традиційно готують кіфлики, які дещо схожі на звичайні рогалики, але мають особливий рецепт.
"Дивогляд" із посиланням на Instagram-сторінку учасниці 12 сезону шоу "Майстер Шеф" Мирослави Пекарюк ділиться з вами рецептом традиційних закарпатських кіфликів.
Інгредієнти:
- 400 грамів маргарину або масла;
- 400 грамів борошна;
- 150 грамів білого сухого вина;
- абрикосове варення для начинки.
Приготування:
Тісто варто підготувати за день до приготування кіфликів. Для цього просійте борошно і зробіть у ньому виїмку. Влийте у заглиблення розтоплений маргарин, а по краях налийте біле сухе вино.
Вимішуйте тісто до однорідності. Після цього покладіть його у пакет і залиште у холодильнику на ніч.
Наступного дня розкачайте тісто і наріжте його на невеличкі квадратики. На кожен з них викладіть повидло і закрутіть. Викладіть на деко і поставте у розігріту до 200°С духовку на 15-20 хвилин.
Готову випічку трохи остудіть і притрусіть цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами найпростішим рецептом ароматних сіннабонів з корицею.
Дивіться також відео 5 каналу: Яєць по 17 гривень не буде? Як зміниться процедура закупівель для війська?
Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.
Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.