горішки зі згущеним молоком

Горішки зі згущеним молоком: як приготувати популярний десерт без горішниці

Depositphotos

Швидко і просто

Горішки зі згущеним молоком – це смаколик, який багато хто полюбляє з дитинства. "Дивогляд" повідомляє, що український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом смачних горішків зі згущеним молоком, які можна приготувати навіть без горішниці.

  • 3 яйця;
  • 200 грамів цукру;
  • 3 столові ложки сметани;
  • 180 грамів м'якого вершкового масла;
  • 500 грамів борошна;
  • 450 грамів вареної згущика;
  • 120 грамів волоських горіхів;
  • 1/3 чайної ложки солі.

Приготування:

  1. У глибокій ємності збийте яйця з цукром так, щоб утворилася піна. Після цього додайте до рідини сметану, вершкове масло, сіль та борошно. Замісіть тісто і залиште його на 20 хвилин;
  2. Для начинки подрібніть 120 гр горіхів і змішайте їх із вареним згущеним молоком. Поставте масу в холодильник на 20 хвилин;
  3. Викладіть тісто на пергамент і накрийте зверху ще одним листом. Розкачайте тісто так, щоб його товщина становила приблизно 0,5 см. За допомогою чарки/круглої форми/склянки виріжке кружечки і викладіть їх на застелене пергаментом деко;
  4. Випікайте тісто у розігрітій до 180° духовці впродовж 15-20 хвилин;
  5. Залиште тісто вистигати. Після цього на один кружечок тіста викладіть згущену масу і накрийте іншим, злегка притискаючи;
  6. Сформовані горішки поставте у холодильник на 1 годину, щоб вони не розлиплися.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився рецептом лимонного печива.

Дивіться також відео 5 каналу: Розмінування: молодь створила РОБОТА-САПЕРА

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram – Дивогляд 5.UA.

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ