Каша з гарбуза

З секретним інгредієнтом: рецепт гарбузової каші від Євгена Клопотенка

Shutterstock

"Моя місія – це дати вам бажання готувати українське"

Популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом гарбузової каші, куди він додав тертий сир. Про це повідомляє "Дивогляд" із посиланням на його Instagram.

На думку експерта, цей інгредієнт може бути саме тим, "чого вам не вистачало, щоб полюбити гарбузову кашу".

"Готуючи гарбузову кашу, ви ще й будете відтворювати українську культуру через їжу. Хіба не прекрасно? Взагалі, моя місія – це дати вам бажання готувати українське. Тому, по-перше, я спростив рецепт гарбузової каші так, щоб кожен міг приготувати її вдома. По-друге, доповнив твердим тертим сиром. Ця проста дія поглибила смак страви та додала їй сучасних сенсів. Ви точно маєте це спробувати"

Спочатку треба взяти 500 грам гарбуза, його почистити, нарізати невеликими шматками та покласти в мультиварку. Зверху викласти 200 грам пшона, але спершу промити його в гарячій воді, щоб забрати гіркуватість.

Додайте 4 ст.л цукру, 100 грам вершкового масла, 1 літр молока і дрібку солі. Далі рекомендується поставити на 30 хв в режимі "каша", а далі все зробить мультиварка. Наостанок до готової каші додайте тертий сир.

Раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати корисні вівсяні оладки, котрі можуть стати новим улюбленим сніданком дітей.

Поки на нашій землі війна, навіть "Дивогляд" – це не про котиків і пандочок, а про перемоги нашого війська! Наш Telegram Дивогляд 5.UA.

Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ