Манка, манна каша

Що приготувати вдома, якщо немає електрики – поради

Shutterstock

Через руйнування критичної інфраструктури України деякі населені пункти постійно страждають від проблем з електрикою. Разом із цим виникають складнощі й з приготуванням їжі.

"Дивогляд" із посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки ділиться з вами порадами щодо того, як і що приготувати, якщо вдома вимкнули світло.

З використанням окропу:

  • Ячна каша

Просто залийте кашу кип’яченою водою та залиште настоюватися на 2–3 години. За бажанням додайте овочі, сир, улюблені спеції або м'ясо. 

  • Пшоняна каша

Залийте окропом і залиште настоюватися на годину. Також можна додати решту інгредієнтів за бажанням.

  • Пшенична каша

Залийте окропом і загорніть посудину в ковдру на 30-50 хв. Це допоможе зберігати тепло і каша приготується швидше.

  • Булгур

Для швидкого приготування краще обирати булгур середнього або дрібного розміру. Дрібний булгур необхідно залити кип'ятком і настоювати 20 хв, середній – 40 хв. Якщо у вас є лише крупний булгур, то його необхідно настоювати близько 1,5 години.

Використання гарячої або холодної води, кефіру, молока:

  • Гречана каша

Залийте окропом або звичайною водою кімнатної температури. У гарячій воді крупа повинна настоятися 40-60 хв, у холодній – від 10 до 24 годин.

На випадок другого варіанту краще залити кашу звечора і на ранок вона вже буде готова. Звечора також краще заливати гречану кашу молоком або кефіром. На ранок можна додати до неї горіхи, фрукти або овочі.

  • Кускус

Якщо ви заливаєте цю кашу холодною водою, то дайте їй постояти 20-30 хв, гарячою – 5-10 хв.

  • Вівсяна каша

Якщо ви використовуєте вівсянку дрібного помолу, то у холодній воді/кефірі/молоці вона повинна настоюватися близько 30 хв, у гарячій – 10-15 хв. У випадку з крупним помолом необхідно збільшити час до 1-1,5 годин. Те саме стосується вівсяних пластівців.

  • Манна каша

Манну кашу можна заливати холодною водою або молоком і настоювати 20 хв. Якщо ви використовуєте гарячу воду, то кашу можна споживати вже за 7-10 хв.

Поради!

  • Закип'ятіть воду і залийте її в термос, де вона зберігатиме свою температуру щонайменше 5-8 годин. Після цього ви зможете заливати каші окропом;
  • Готувати каші можна також в термосі або термопосуді;
  • В разі запланованого відключення електрики зробіть запаси консервів, а також сухої сублімованої їжі (супи, каші, пюре). Їх достатньо буде залити як гарячою, так і холодною водою.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як зберегти низьку температуру в холодильнику, якщо вимкнули електрику.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram – Дивогляд 5.UA.

Читайте також: Допоможи ЗСУ – врятуй свій дім: офіційні реквізити та посилання.

 



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ