Суші – це, напевно, одна з найулюбленіших страв у багатьох людей. Але, готувати їх буває досить складно. Особливо тим, хто робить це вперше.
Якщо вам дуже кортить знову відчути смак суші, то "Дивогляд" пропонує альтернативу. Кулінарна експертка та суддя шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова на своєму YouTube-каналі оприлюднила рецепт "лінивих суші" в склянці. Спробуйте їх приготувати.
Інгредієнти
- Рис – 150 гр;
- Авокадо – 1 шт;
- Сир "Філадельфія" – 200 гр;
- Червона риба;
- Червона ікра – 100 гр;
- Норі – 2 листки;
- Соус устричний – 1 ст.л;
- Соус соєвий – 4 ст.л;
- Васабі – 0,5 ч.л;
- Кунжутна олія – 1 ст.л;
- Оцет рисовий – 2-3 ст.л;
- Цукор – 1 ч.л;
- Сіль – 1 ч.л.
Приготування
- Наріжте філе риби кубикам середнього розміру та замаринуйте їх в устричному соусі та кунжутній олії;
- Рис промийте та відваріть. Під час приготування – не перемішуйте;
- У цей час змішайте рисовий оцет, сіль та цукор у каструлі та поставте на повільний вогонь. Готуйте доки суміш не перетвориться на однорідну масу. Коли рис буде готовий – змішайте його з цією рідиною;
- Підготуйте склянку та починайте викладати у неї шарами інгредієнти. На дно покладіть лист норі, зверху нього рис – риба – сир "Філадельфія" – нарізаний кубиками авокадо – лист норі – рис;
- Верх прикрасьте червоною ікрою, а також за бажанням додайте імбир та васабі.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як приготувати ідеальний курячий стейк.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!