Млинці

Смаколик, що тане у роті: як приготувати пухкі японські панкейки

Shutterstock

Ви не зможете відірватися від цього десерту

Японська випічка завжди вважалася особливою та несхожою на інші. Взяти хоча б ті відомі пухкі панкейки, які просто тануть у роті. Рецептом саме цієї страви з вами ділиться "Дивогляд" із посиланням на all recipes.

Інгредієнти:

  • Курячі яйця – 2 шт;
  • Молоко – 3/4 склянки;
  • Пшеничне борошно – 1/2 склянки;
  • Цукрова пудра – 1/4 склянки;
  • Ванільний екстракт – 1/2 ч.л;
  • Розпушувач – 1/2 ч.л;
  • Сіль – 1/2 ч.л;
  • Харчова сода – 1/2 ч.л;
  • Рослинна олія (для смаження);
  • Вершкова олія (для подачі).

Приготування:

  1. Підготуйте глибоку ємність для змішування інгредієнтів. Вибийте у неї курячі яйця та додайте молоко, цукор, ванільний екстракт та сіль. Ретельно збийте суміш міксером на маленькій швидкості. Коли тісто стане однорідним – додайте до нього решту інгредієнтів;
  2. На середньому вогні розігрійте сковороду та змастіть її невеликою кількістю олії. Дістаньте форму для випікання кексів або печива і також змастіть її зсередини вершковим маслом. Поставте форму на розігріту сковороду;
  3. Обережно заповніть форму для випікання тістом до половини та накрийте її кришкою. У такий спосіб смажте упродовж 4 хв, а після – переверніть форму разом із панкейками;
  4. Після цього дістаньте млинці зі сковороди, заверніть їх у фольгу та поставте у розігріту до 150° духовку на 5-7 хвилин;
  5. При подачі змастіть свої панкейки вершковою олією та полийте медом, або згущеним молоком. 

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом штолена – різдвяний кекс, який печуть у листопаді.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ