Як правильно перевірити якість вина

Вино – вкрай популярний напій, який, на жаль, часто підробляють або виготовляють з неякісних продуктів. На щастя, існують певні методи, які дозволять зрозуміти, що ви помилилися з придбанням.

Якщо ви вважаєте, що перед вами підробка, а не натуральне вино, то можете скористатися наступними способами:

Передусім можна перевірити водою. Для цього візьміть скляну тару з водою (наприклад, стакан) і влийте туди ложку вина. Червона рідина має бути на поверхні. Це обумовлено тим, що частинки води важче, ніж виноград.

Якщо ви хочете перевірити більш ретельно, то перелийте вино у невеликий пухирець і помістіть його у воду. Натуральний напій має підняти гарні візерунки на поверхню. У випадку помутніння та фарбування у колір "вина", ймовірно, ви придбали підробку. Справа у тому, що натуральний алкогольний напій через різну щільність не має нічого забарвлювати.

Вино
Вино
Фото: Shutterstock

Читайте також: Смачно та просто: ТОП-5 рецептів теплих алкогольних напоїв

Читайте також: Напій на будь-який випадок: як обрати шампанське

Читайте також: Як алкоголь вплине на організм під час вакцинації від COVID-19

Келих теж може допомогти у цьому питанні, бо натуральне вино залишає на ньому сліди через гліцерин, якого позбавлена підробка. Тому налийте алкоголь у келих, нахиліть його у бік і спостерігайте за його виглядом – якщо напій немов плівкою повільно стікає по стінках, то перед вами натуральне вино.

Також на стінках мають залишитися так звані "винні ніжки" – залишки бродіння дріжджів, від яких майже неможливо позбавитися навіть точним шляхом фільтрації. Чим товщий цей слід – тим меншій вік вина.

Звісно же, є інші методи, серед яких у першу чергу розповімо про гліцерин. Для цієї перевірки треба трохи наповнити келих вином і занурити у нього декілька крапель гліцерину. Якщо вино натуральне, то речовина ніяким чином не змінить колір, а якщо підроблене – ви будете спостерігати зміну відтінку. Останній може бути фіолетовим, червоним або жовтим.

Також спробуйте збовтати вино перед тим, як наповнити ним келих. У натуральному алкогольному напої у центрі келиха має зосередитися піна та швидко "сісти", а у підробці – залишиться протягом довгого часу біля стінок. Наостанок нагадаємо про пробку, яка має бути якісною та мати аромат вина.

До речі, нещодавно "Дивогляд" повідомляв про те, що вчені визначили, яка доза алкоголю корисна для серця.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше