Шампанське, ігристе вино, подарунки

Як обрати якісне шампанське на Новий рік

Depositphotos

Наближаються зимові свята – пора веселощів та гарного проведення часу в оточенні близьких. У багатьх сім'ях цей період не обходиться без розважальних напоїв, зокрема шампанського.

Саме тому "Дивогляд" вирішив розповісти вам про сорти шампанського та як його обирати. 

Шампанське – це ігристе вино, яке "народилося" у Франції. Зазвичай його готують з винограду, від сорту якого й залежить сорт напою та його колір: білий або рожевий.

Найпоширенішими сортами вважаються: 

  • Chardonnay – біле;
  • Pinot Noir – темне;
  • Pinot Meunier – темне.

Шампанське також можна класифікувати за вмістом цукру у його складі:

  • Brut Nature – майже не містить у своєму складі підсолоджувача. Лише 0–3 гр/л.
  • Extra Brut – до 6 гр/л;
  • Brut (сухе) – менше 12 гр/л;
  • Extra-Sec (екстра сухе) – від 12 до 20 гр/л;
  • Sec (сухе) – від 17 до 35 гр/л;
  • Demi-sec (напівсолодке) – від 33 до 50 гр/л;
  • Doux (солодке) – понад 50 гр/л.

Окрім цього, існують інші фактори, на які треба звернути увагу:

  • Пляшка. Вона має бути виготовлена з темного скла, бо світла пляшка пропускає світло, що може зіпсувати смак напою.
  • Пробка, яка має бути корковою, а не пластиковою. Справа у тому, шо остання пропускає повітря та може зробити шампанське кислим.
  • Піна та бульбашки, які потрібні для перевірки якості. Якщо шампанське хороше, то після того, як ви трохи струсите пляшку, піна має зайняти увесь вільний простір під корком. А ось бульбашки мають бути однакових габаритів і рівномірно розподілитися по всьому шампанському.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як легко відкоркувати пляшку шампанського.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

 

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ