Шампанське, ігристе вино, подарунки

Напій на будь-який випадок: як обрати шампанське

Depositphotos

4 серпня по всьому світу традиційно святкують День народження шампанського. Існує багато різних сортів цього алкогольного напою.

Саме тому "Дивогляд" вирішив розповісти вам про сорти шампанського та як їх обирати. 

Шампанське – це ігристе вино, яке "народилося" у Франції. Зазвичай його готують з винограду, від сорту якого й залежить сорт напою та його колір: білий або рожевий.

Найпоширенішими сортами вважаються: 

  • Chardonnay – біле;
  • Pinot Noir – темне;
  • Pinot Meunier – темне.

Шампанське також можна класифікувати за вмістом цукру у його складі:

  • Brut Nature – майже не містить у своєму складі підсолоджувача. Лише 0–3 гр/л.
  • Extra Brut – до 6 гр/л;
  • Brut (сухе) – менше 12 гр/л;
  • Extra-Sec (екстра сухе) – від 12 до 20 гр/л;
  • Sec (сухе) – від 17 до 35 гр/л;
  • Demi-sec (напівсолодке) – від 33 до 50 гр/л;
  • Doux (солодке) – понад 50 гр/л.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" розповідав, як легко відкоркувати пляшку шампанського.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ