Процес відкоркування шампанського дуже гучний та інколи небезпечний. Існує чимало випадків, коли пробка "вистрелювала" у стелю, залишаючи у ній вм'ятину.
Про те, як швидко та безпечно відкрити пляшку шампанського, розповідає "Дивогляд" із посиланням на The Spruce.
Заздалегідь охолодіть пляшку
Щоб швидко відкоркувати шампанське – поставте пляшку у холодильник принаймні на годину. Як варіант можна помістити її у відро з льодом. Чим холоднішою буде ваша пляшка, тим легше її буде відкривати.
Тримайте пляшку на відстані
Відкорковуючи шампанське, намагайтеся тримати пляшку якомога далі від себе. Також не варто "цілитися" у когось, оскільки різкий "вистріл" пробки може завдати шкоди.
Скористайтеся предметами, що напохваті
Дехто може похизуватися вмінням відкривати шампанське "голими руками", однак багато професіоналів роблять це з використанням додаткових предметів, серед яких ніж та рушник.
Після охолодження пляшка буде мокрою, тож її необхідно витерти від зайвої води та крапель.
Використовуючи ніж, зніміть з горлечка фольгу та розкрутіть проволоку. При цьому не забувайте постійно тримати однією рукою пробку, оскільки вона може несподівано "вистрілити".
В одну руку покладіть рушник та тримайте ним пробку, а іншою обхопіть дно. Тримайте пляшку під кутом 45° від себе.
Найголовніший етап, у якому більшість робить помилку. Починайте крутити пляшку за дно. Так, не пробку, а саме пляшку. Такий спосіб значно полегшить процес відкорковування шампанського та не створить галасу.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!