Картопляне пюре

Смачніше, ніж у ресторані: рецепт вершкового картопляного пюре

Shutterstock

Картопля завжди вважалася одним з найпопулярніших продуктів. Стільки всього можна приготувати з цього овоча: просто відварити, запекти, посмажити, або зробити картопляники. Також цікавою варіацією є картопляне пюре, яке, зазвичай, дуже полюбляють дітки.

Варто також зазначити, що картопляне пюре є частим гостем і на святкових столах. Його також подають в ресторанах, найчастіше з м'ясом або рибою. Як смачно приготувати цю страву вдома, розповідає "Дивогляд".

Інгредієнти:

  • картопля;
  • лимонний сік – 1 ст.л;
  • вершкове масло;
  • молоко/вершки;
  • часник;
  • розмарин;
  • зелень (петрушка, кріп) – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Приготування:

  1. Картопля має властивість темніти. Щоб такого не відбулося, просто під час варіння продукту, додайте до нього лимонний сік та гілочку розмарину для аромату;
  2. Варіть картоплю до готовності на маленькому вогні, а після цього злийте розсіл. Одну частину цієї води відлийте у кружку. Вона знадобиться для приготування пюре;
  3. Змастіть картоплю кількома шматочками вершкової олії та починайте товкти. Зауважте, що для цього етапу не рекомендується використовувати блендер. Краще розім'яти картоплю за допомогою товкачика;
  4. Щоб ваше пюре не було надто сухим, додайте до нього молоко/вершки та воду, у якій варилася картопля у пропорції 1:1;
  5. При подачі прикрасьте пюре подрібненою зеленню.

Ваша страва готова. Смачного!

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом смаженої картоплі з грибами.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ