Осінь – сезон гарбузів. Цей універсальний продукт можна використовувати для приготування як солодких, так і солоних страв.
Напевно усі куштували качку з яблуком. Але чи пробував хтось приготувати це м'ясо з гарбузом? "Дивогляд" ділиться з вами рецептом цієї надзвичайно смачної страви, яка сподобається всій вашій родині.
Інгредієнти:
- Качка (ніжка) – 200 гр;
- Гарбуз – 100 гр;
- Рукола – 150 гр;
- Інжир – 2 шт;
- Пармезан – 20 гр;
- Волоські горіхи (за смаком).
Соус:
- Оливкова олія – 3 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Гірчиця – 0,5 ч. л.
- Сіль (за смаком);
- Перець (за смаком).
Приготування:
- Ретельно промийте ніжки качки та зніміть з них шкірку. Тушкуйте м'ясо на повільному вогні впродовж 2 годин. По завершенні цього часу відділіть м'ясо від кістки;
- Гарбуз очистіть від шкірки та наріжте кубіком середнього розміру. Розкладіть його на пергаменті, посипте сіллю та перцем (за смаком) і відправте у розігріту до 160°С духовку на 40 хвилин;
- У цей час розріжте інжир на 6-8 частин, руколу промийте і просушіть, а горіхи підсмажте на сковороді без олії. Змішайте цю суміш разом з м'ясом качки та гарбузом;
- Полийте свій салат соусом. Для його приготування просто поєднайте оливкову олію, оцет, гірчицю, сіль та цукор.
Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом приготування смажених ковбасок з гарбузом.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!