Рецепт качки з гарбузом

Незвичний рецепт теплого салату: як приготувати качку з гарбузом та інжиром

Shutterstock

Осінь – сезон гарбузів. Цей універсальний продукт можна використовувати для приготування як солодких, так і солоних страв.

Напевно усі куштували качку з яблуком. Але чи пробував хтось приготувати це м'ясо з гарбузом? "Дивогляд" ділиться з вами рецептом цієї надзвичайно смачної страви, яка сподобається всій вашій родині.

Інгредієнти:

  • Качка (ніжка) – 200 гр;
  • Гарбуз – 100 гр;
  • Рукола – 150 гр;
  • Інжир – 2 шт;
  • Пармезан – 20 гр;
  • Волоські горіхи (за смаком).

Соус:

  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Гірчиця – 0,5 ч. л.
  • Сіль (за смаком);
  • Перець (за смаком).

Приготування:

  1. Ретельно промийте ніжки качки та зніміть з них шкірку. Тушкуйте м'ясо на повільному вогні впродовж 2 годин. По завершенні цього часу відділіть м'ясо від кістки;
  2. Гарбуз очистіть від шкірки та наріжте кубіком середнього розміру. Розкладіть його на пергаменті, посипте сіллю та перцем (за смаком) і відправте у розігріту до 160°С духовку на 40 хвилин;
  3. У цей час розріжте інжир на 6-8 частин, руколу промийте і просушіть, а горіхи підсмажте на сковороді без олії. Змішайте цю суміш разом з м'ясом качки та гарбузом;
  4. Полийте свій салат соусом. Для його приготування просто поєднайте оливкову олію, оцет, гірчицю, сіль та цукор.

Нагадаємо, раніше "Дивогляд" ділився з вами рецептом приготування смажених ковбасок з гарбузом.

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ