Том ям

Том ям: простий рецепт вишуканого супу

klopotenko.com

Суп том ям є однією з традиційних страв тайської кухні. Його часто можна побачити у меню різних закладів харчування. А все тому, що його смак є смачним та незвичним.

Більшості може здатися, що суп є важким у приготуванні. Однак, це не правда. Як повідомляє "Дивогляд", український шеф-кухар Євген Клопотенко на своїй сторінці в Instagram поділився дуже простим рецептом Том яму. Скуштуйте його!

Інгредієнти

  • куряче стегно або філе – 1 шт;
  • тигрові креветки – 200 гр;
  • мідії – 100 гр;
  • перець чилі – 1/2 шт;
  • пучок кінзи – 1 шт;
  • часник – 2 зубчики;
  • каффир-лайм – 5-7 листочків;
  • лемонграсс – 1 стебло;
  • печериці – 100 гр;
  • лайм – 2 шт;
  • цибуля – 1/2 шт;
  • рибний соус – 3 ст. л;
  • соняшникова олія – 2 ст.л;
  • томатна паста – 1 ст. л;
  • курячий бульйон – 1 л;
  • імбир (за смаком);
  • сіль (за смаком).

Приготування 

  1. Нашаткуйте дрібно цибулину та корінь імбиру. Поріжте на тонкі кружечки лемонграс,  10 г перцю чилі та зубчик часнику;
  2. У 2-літрову ємність налийте 1 ст. л. соняшникової олії та обсмажте на ній овочі. Щойно цибуля стане м’якою – додайте до суміші пасту “том ям” та налийте 1 л курячого бульйону; 
  3. Доведіть рідину до кипіння, а потім покладіть туди 3 листочки каффір-лайма, креветки, мідії та рибний соус;
  4. Подрібніть криби невеличкими кубіками та додайте в каструлю. Варіть ще протягом 10 хвилин на середньому вогні;
  5. За кілька хвилин до готовності покладіть подрібнене листя кінзи і сік половини лайма, щоб смак вашої страви був більш насиченим.

Цей суп стане найулюбленішим у вашій родині! 

Якщо вам захотілося чогось солоденького – пропонуємо подивитися оновлений рецепт десерту "Пташине молоко".

Готувати – це легко! Смачного!

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ