Так, Великодній піст є найсуворішим з усіх. Людина, яка вирішила дотримуватися його, повинна на сім тижнів відмовитися від продуктів тваринного походження, накшталт м'яса, молока та яєць.
Тоді виникає питання: чим можна замінити ранкову яєчню, або кисломолочний сир? "Дивогляд" підготував для вас підбірку легких та поживних сніданків із дозволених продуктів. Зробіть свій піст смачним!
Чіа-пудинг на рослинному молоці
Смачний десерт, який не потребує багато часу та склається лише с двох інгредієнтів: насіння чіа та рослинного молока.
У невелику ємність налийте 300 мл молока (кокосове, мигдальне або вівсяне) та насипте 40 грамів насіння чіа. Перемішайте масу до однорідності та залиште у холодильнику щонайменше на 2 години, щоб насіння набрякло.
Приготований з вечора десерт, вранці можна прикрасити ягодами або фруктами за бажанням.

Сирники з тофу
Тофу є чудовою альтернативою сиру. Цей продукт є популярним не лише під час посту.
Тофу, або соєвий сир, створюється виключно з соєвих бобів, тож його активно вживають люди, які мають показання до непереносимості лактози.
Рецепт приготування сирників з цього продукту майже не відрізняється від класичного. Замініть кисломолочний сир на 200 грамів тофу, додайте до нього 1,5 ст ложки рисового борошна, дрібку солі, цукор за смаком та смажте на рослинній олії до появи золотистої скоринки.
Подавати страву можна зі смачним варенням, медом, або соєвою сметаною.

Картопляні деруни
Рецепт приготування цієї страви, напевно, найпростіший з усіх. Усе, що вам потрібно – картопля та цибуля.
Натріть зазначені продукти на дрібній терці та посоліть за смаком. Отриману масу відкиньте на сито, щоб зайва рідина стекла. Смажте на краплі рослинної олії.

Тост із арахісовою пастою
Не менш смачний, легкий та поживний сніданок, який можна зробити на швидку руку.
А щоб надати страві естетики – прикрасьте її фруктами, ягодами, або джемом.

Авокадо боул з кіноа та бататом
Корисно і по-весняному. Такий сніданок не лише наситить ваш організм корисними мікроелементами, але й подарує бадьорість на увесь день.
Поєднайте разом свіжий авокадо, відварену кіноа, запечений батат і ви отримаєте смачну порцію необхідних вітамінів.
За бажанням можна полити будь-якою рослинною олією.

А який з цих сніданків ви раніше готували?
Нагадаємо, нещодавно "Дивогляд" розповідав, як підготуватися до Великого посту і чого не можна робити під час нього.
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!