Американські дієтологи розвінчали 7 головних міфів про дієти і схуднення

Нас давно і наполегливо переконують зі всіх усюд, що без дієти схуднути неможливо. Однак американські дієтологи вирішили розвіяти головні міфи про здорове харчування.

Їхні слова наводить портал KSL.

1. Поділ продуктів на "хороші" і "погані"

Лікар-дієтолог Марія Адамс радить припинити розділяти усі продукти на хороші і погані. За її словами, якщо людина намагається дотримуватися здорового харчування, але раптом з’їсть шкідливий продукт, її може почати гризти почуття провини. Краще відмовитися від ярликів і налагодити здорові відносини з їжею. Якщо іноді хочеться з’їсти щось смечне, але не дуже корисне — нехай вас не мучать докори сумління, це нормально.

Їжа
Їжа
Фото: myaliat.com

2. Не можна їсти після 7 вечора

Лікар-дієтолог Енн Моні заявляє, що вам не обов’язково відмовлятися від прийомів їжі після 7 години вечора. Адже, якщо людина лягає спати з відчуттям голоду, це може призвести до безсоння. Краще проаналізуйте свої прийоми їжі протягом дня і спробуйте з’ясувати, чому ви голодні ввечері. Може, ви просто недостатньо з’їли раніше.

3. Вуглеводи — це зло

Нутриціолог і автор книг про схуднення Ліза Янг закликала не демонізувати вуглеводи. Включіть у свій раціон більше цільнозернових продуктів, фруктів, крохмалистих овочів (наприклад, батат), а також овес, кіноа і бурий рис.

4. Кількість прийомів їжі на день

Ліза Янг радить кожній людині самостійно вирішити для себе, скільки разів на день їсти. Комусь комфортно з трьома прийомами, а комусь треба 6. Головне при цьому враховувати розмір порцій.

Інтервальне голодування
Інтервальне голодування
Фото: intermountainhealthcare.org

5. Жодного білого хліба

Дієтолог-нутриціолог Ківіон Міллер розповіла, що багато її пацієнтів впевнені, що їм не можна їсти білий хліб, рис, макарони, картоплю і навіть банани. Однак вам не обов’язково повністю відмовлятися від улюблений страв заради схуднення. Міллер радить поєднувати "заборонені" продукти з чимось більш корисним: наприклад, запікати для гарніру картоплю разом з овочами або додати в печеню з курки і рису стручкову квасолю.

Хліб
Хліб
Фото: Shutterstock

6. Не розгулювати по супермаркету

Часто люди, які худнуть, намагаються обмежуватися у супермаркетах лише відділами з овочами і м’ясом. Нутриціолог Крістен Сміт закликала купувати також цільнозернові продукти, бобові, горіхи, овочеві та рибні консерви, а також рапсову і оливкову олію.

Читайте також: Учені назвали продукт, який може знизити ризик смерті на чверть

7. Жодних оброблених продуктів

Дієтолог-нутриціолог Сара Шліхтер зазначила, що оброблені або готові до вживання продукти не завжди настільки шкідливі, як їх описують. Наприклад, є корисні і нешкідливі консерви з тунця, квасоля в банках, йогурт, заморожені овочі, сир-косичка, хумус і крупи швидкого приготування. Дієтолог підкреслила, що їсти такі продукти час від часу - це нормально, якщо у людини не вистачає часу або грошей на повноцінне приготування їжі.

Читайте також: 5 корисних жирних продуктів, які незаслужено "демонізуються"

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтеся на наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – тут може бути страшно, але весело!

ПРОКОМЕНТУЙТЕ

Читайте більше