Сіль - друг чи ворог?
Сіль вважається важливим мікроелементом для правильного функціонування нашого організму через велику кількість натрію. Тож виникає питання: як тоді сіль може завдати шкоди?
Відповідь – ніяк, якщо вживати її в міру. І замість звичайної столової і збагаченої йодом білої солі краще віддати перевагу більш здоровим альтернативам: морській, рожевій гімалайській, або індійській чорній. Вони не лише нададуть вашій їжі чудового смаку, а ще й збагатять ваш організм такими елементами, як кальцій, магній, калій, мідь, залізо, фосфор тощо.
Більше фруктів та овочів
Змалку ми чуємо, що фрукти та овочі є важливою складовою нашої тарілки. І це правда!
Вживаючи ці продукти, ми отримуємо необхідну кількість комплексу вітамінів А, В, С, Е, К, а також залізо, калій, магній та кальцій, завдяки яким зміцнюється наш імунітет, забезпечується нормальне травлення шлунку та відбувається процес кровотворення.
Окрім того, овочі та фрукти є вашим другом номер один у правильному харчуванні. Саме з них має розпочинатися ваш продуктовий кошик.
Не нехтуйте цільними злаками
На сьогоднішній день було проведено багато досліджень щодо користі та шкоди цільнозернових продуктів, результати яких зруйнували усі сумніви з приводу їх користі. Цільнозернові мають позитивний вплив на людський метаболізм і таким чином перешкоджають появі зайвої ваги.
Додайте до свого раціону усі можливі види каш (гречана, рис, булгур, кіноа тощо) та навіть хліб. Так-так, той самий хліб, який ми звикли обходити стороною. Проте будьте обережними і звертайте увагу на склад. Його має бути приготовлено виключно з цільнозернового борошна. Лише у цьому випадку він не стане причиною для появи зайвої ваги.
Не відмовляйтесь від жирів
Жири є справжнім джерелом енергії. Вони необхідні нашому організму для підтримання балансу гормональних, обмінних, клітинних та інших біологічних процесів. Через це саме на жири припадає приблизно третина денної калорійності. Але чому ж тоді їх всі так бояться?
Важливо враховувати той факт, що крім корисних (рослинних та тваринних), на наших кухонних полицях зберігаються ще й трансжири – промислово перероблені в твердий маргарин рослинні олії.
Саме вони й завдають найбільшої шкоди нашому здоров'ю, оскільки їх споживання провокує ожиріння, розвиток атеросклерозу та цукрового діабету. Багато таких жирів міститься в кондитерських виробах, морозиві, чіпсах та фаст-фудах.
Щоб наситити свій організм достатньою кількістю жирів – додайте до свого раціону оливкову або виноградну олію, авокадо та горіхи.
А щоб ваш кошик "жирів" не був завжди одноманітним, пропонуємо ознайомитися із матеріалом "Дивогляду", у якому ми розповідаємо про 5 корисних жирних продуктів, які незаслужено "демонізують".
Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтесяна наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!