Ми те, що ми їмо: продукти, які не можна усувати зі свого раціону

Аби дізнатися, як подовжити своє життя та підвищити його якість, не потрібно звертатися до книжок. Розпочніть зі свого продуктового кошику. Результат не змусить вас чекати!

Сіль - друг чи ворог?

Сіль вважається важливим мікроелементом для правильного функціонування нашого організму через велику кількість натрію. Тож виникає питання: як тоді сіль може завдати шкоди?

Сіль
Сіль
Фото: Shutterstock

Відповідь  ніяк, якщо вживати її в міру. І замість звичайної столової і збагаченої йодом білої солі краще віддати перевагу більш здоровим альтернативам: морській, рожевій гімалайській, або індійській чорній. Вони не лише нададуть вашій їжі чудового смаку, а ще й збагатять ваш організм такими елементами, як кальцій, магній, калій, мідь, залізо, фосфор тощо.

Більше фруктів та овочів

Змалку ми чуємо, що фрукти та овочі є важливою складовою нашої тарілки. І це правда! 

Вживаючи ці продукти, ми отримуємо необхідну кількість комплексу вітамінів А, В, С, Е, К, а також залізо, калій, магній та кальцій, завдяки яким зміцнюється наш імунітет, забезпечується нормальне травлення шлунку та відбувається процес кровотворення. 

Овочі
Овочі
Фото: Shutterstock

Окрім того, овочі та фрукти є вашим другом номер один у правильному харчуванні. Саме з них має розпочинатися ваш продуктовий кошик. 

Не нехтуйте цільними злаками 

На сьогоднішній день було проведено багато досліджень щодо користі та шкоди цільнозернових продуктів, результати яких зруйнували усі сумніви з приводу їх користі.  Цільнозернові мають позитивний вплив на людський метаболізм і таким чином перешкоджають появі зайвої ваги. 

Додайте до свого раціону усі можливі види каш (гречана, рис, булгур, кіноа тощо) та навіть хліб. Так-так, той самий хліб, який ми звикли обходити стороною. Проте будьте обережними і звертайте увагу на склад. Його має бути приготовлено виключно з цільнозернового борошна. Лише у цьому випадку він не стане причиною для появи зайвої ваги.

Не відмовляйтесь від жирів

Жири є справжнім джерелом енергії. Вони необхідні нашому організму для підтримання балансу гормональних, обмінних, клітинних та інших біологічних процесів. Через це саме на жири припадає приблизно третина денної калорійності. Але чому ж тоді їх всі так бояться? 

Важливо враховувати той факт, що крім корисних (рослинних та тваринних), на наших кухонних полицях зберігаються ще й трансжири – промислово перероблені в твердий маргарин рослинні олії. 

Саме вони й завдають найбільшої шкоди нашому здоров'ю, оскільки їх споживання провокує ожиріння, розвиток атеросклерозу та цукрового діабету.  Багато таких жирів міститься в кондитерських виробах, морозиві, чіпсах та фаст-фудах. 

Їжа
Їжа
Фото: goodfon.ru

Щоб наситити свій організм достатньою кількістю жирів – додайте до свого раціону оливкову або виноградну олію, авокадо та горіхи. 

А щоб ваш кошик "жирів" не був завжди одноманітним, пропонуємо ознайомитися із матеріалом "Дивогляду", у якому ми розповідаємо про 5 корисних жирних продуктів, які незаслужено "демонізують"

Якщо ви втомилися від серйозних новин і хочеться трохи розслабитися, підписуйтесяна наш канал у Telegram. Дивогляд 5.UA – канал, де живуть тільки лайтові новини. Релаксуймо разом!



ПРОКОМЕНТУЙТЕ

МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ

Читайте більше