Всесвітній день шоколаду: топ-5 рецептів на основі корисного смаколика

Усі ласуни світу сьогодні, 11 липня, святкують міжнародний день шоколаду. Батьківщиною цього свята вважається Франція, яка й започаткувала його в 1995 році. Серед європейських країн день шоколаду активно відзначають у Німеччині, Італії та Швейцарії. В Україні з 2016 року почали масово святкувати у Львові, там проходить фестиваль цього продукту. Він не лише піднімає настрій, а й покращує роботу мозку. 5.ua підготував для вас найшоколадніші рецепти, аби по-справжньому відсвяткувати цей день

Шоколадний фондан

Напевно, ще не придумали кращого рецепта, щоб насолодиться шоколадом краще, ніж скуштувати кекс із рідкою начинкою. Готується швидко і не потребує зайвих витрат.

Інгредієнти:

  • шоколад 70-90% – 150 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 50 г;
  • борошно – 30-40 г.

Приготування:

  1. Шоколад поділити на шматочки. До нього додати масло.
  2. Шоколад і масло поставити на водяну баню і розтопити.
  3. Яйця змішати з цукром та збити.
  4. Змішати шоколадне масло зі збитими яйцями.
  5. Додати борошна. Тісто не повинно бути дуже густим, вона має важко падати з ложки.
  6. Формочки для запікання змастити маслом і посипати какао-порошком чи мукою.
  7. Викласти у формочки тісто на 2/3.
  8. Розігріти духовку до 180 градусів, і випікати фондани близько 7 хвилин.
  9. Готові кекси витягнути з формочок.
  10. Подавати до столу теплим, можна присипати цукровою пудрою і додати листочок м'яти.

Шоколадні страви

Шоколадне печиво

Пропонується рецепт класичного шоколадного печива, яке сподобається і вашій сім'ї, і гостям. Воно виходить дуже ніжним та ароматним – просто мегашоколадним.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 120 г;
  • какао – 3 ст. л;
  • борошно – 90 г;
  • цукор – 100 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • ром – 1 ст. л;
  • розпушувач – ½ ч. л.

Приготування:

  1. Масло ставимо на вогонь і нагріваємо до повного розтоплення.
  2. До масла додаємо цукор і збиваємо, щоб він розчинився.
  3. Додаємо яйце та ром і знову збиваємо.
  4. Борошно просіюємо, додаємо какао та розпушувач.
  5. Змішуємо всі інгредієнти.
  6. Змочуємо руки у холодній воді й ліпимо з тіста невеличкі кульки, кладемо їх на форму для випікання.
  7. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо там печиво 15-20 хв.
  8. Подавати можна з молоком чи какао.

Шоколадні страви

Брауні

Страва американської кухні, яку почали готувати ще 1893 року для світських панянок. Цей десерт подається як теплим, так і охолодженим. Якщо в першому варіанті, брауні матиме легку та пористу структуру, то в другому – щільну і нагадуватиме смак трюфельних цукерок.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 175 г;
  • чорний шоколад – 200 г;
  • цукор – 320 г;
  • пшеничне борошно – 130 г;
  • яйця – 3 шт.

Приготування:

  1. На водяній бані розтопити шоколад та вершкове масло.
  2. Збити яйця та цукор, додати до шоколаду, і все змішати.
  3. Потроху додавати борошно і перемішувати.
  4. На форму для випікання покласти пергамент, змащений вершковим маслом.
  5. Тісто вилити у форму.
  6. Розігріти духовку до 170 градусів, і запікати пиріг 30 хвилин.
  7. Порізати його на шматочки. Перед подачею на стіл, посипати цукровою пудрою.

Шоколадні страви

Шоколадні цукерки

Найпростіший рецепт шоколадних цукерок для приготування в домашніх умовах. Утім, вони матимуть приголомшливий смак, і до того ж не заберуть у вас багато сил на їх створення.

Інгредієнти:

  • какао-порошок – 250 г;
  • вершкове масло – 150 г;
  • вода – 150 мл;
  • молоко – 150 мл;
  • борошно – 30 г;
  • цукор – 120 г.

Приготування:

  1. Нагріти воду, втім не доводити до кипіння.
  2. На водяній бані розтопити вершкове масло і змішати з какао до однорідної суміші.
  3. До нагрітої води додаємо шоколадну консистенцію, а також борошно, молоко і цукор. Все перемішуємо, аби не було грудочок.
  4. На піднос викласти харчову фольгу і вилити на неї все тісто. Залишити у морозильній камері на 2 години.
  5. Застиглі ласощі порізати на шматочки і подавати до столу.

Шоколадні страви

Шоколадне морозиво

Варто наголосити, що робити морозиво значно довше ніж попередні солодощі, тому треба розрахувати свій час, особливо, якщо ви готуватимете його до якоїсь конкретної події. 

Інгредієнти:

  • молочний шоколад – 100-150 г;
  • цукор – 140-150 г;
  • жирна сметана або вершки – 400 г;
  • яйця – 4 шт.

Приготування:

  1. Відокремити жовтки від білків. Білки поставити в холодильник.
  2. На водяній бані розтопити шоколад.
  3. Жовтки збити, влити в них шоколад до однорідної маси.
  4. Збити білки до піни, додаючи до них цукор.
  5. Збити сметану або вершки.
  6. З'єднати яєчні суміші і змішати до однорідної консистенції.
  7. Частинами додати збиті вершки і розлити по контейнерах, поставити до морозильної камери.
  8. Щогодини діставати і перемішувати, робити так 2-3 рази. Потім залишити суміш у спокої ще на 2-3 години.

Шоколадні страви

Нагадаємо, раніше 5.ua підготував рецепти смачних літнії коктейлів.

Також можна переглянути фотогалерею за темою:

Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/
Найбільша у світі плитка шоколаду
/

Попередній матеріал
Секретний об'єкт "Феодосія-13", або як мешканці Криму опинилися на ядерній діжці
Наступний матеріал
Акції #SaveOlegSentsov відбулися і різних містах України: як все відбувалося в Києві та в Ужгороді – репортаж