Освіжаючий фруктовий сорбет

Приготувати справжній фруктовий лід у домашніх умовах зовсім неважко, а його прохолоду й ніжний смак оцінять усі охочі. Найголовніше – ретельно відібрати фрукти. Вони мають бути свіжими і соковитими, тож не шкодуйте часу в магазині або на ринку.
Ще одна порада – фрукти краще обирати дуже стиглі і м'які. Ми зупинилися на полуниці та ківі. Однак для поціновувачів екзотики можемо порадити манго, ананас і навіть фруктовий лід із черешні.
Інгредієнти:
- Полуниця 250 гр;
- Ківі 4 шт;
- Цукор 3-4 ст. л.;
- Вода 200 мл;
- Лимонний сік 2 ч. л.
Рецепт приготування:
- Всипаємо цукор у воду, нагріваємо до повного розчинення. Додаємо лимонний сік. (У випадку, якщо ваші фрукти несолодкі, краще додати цукор понаднормово).
- Очищуємо полуницю, потім маємо потовкти її (можна і в блендері на невеликій швидкості). Ківі очищуємо, нарізаємо шматочками, за допомогою блендеру або тертушки перетворюємо на пюре.
- Розкладаємо пюре у формочки. (В якості формочок можна використати одноразові стаканчики на 100-200 мл, а можна – спеціальні форми для морозива, і, звичайно, не забуваймо про палички для морозива). Вливаємо у пюре цукровий сироп, заповнюючи форму на половину. Ставимо форму в морозилку на 1 годину. У підмерзлу суміш встромляємо дерев'яні палички.
- Далі заповнюємо форми пюре із цукровим сиропом до самого верху. Для аромату можна додати у кожну форму листочок м’яти. Поставити форми в морозилку до повного замерзання – близько 2-3 год. Дістаємо та ласуємо!
Поради від господині: аби зробити смугастий фруктовий лід, форми можна заповнювати пюре різного кольору. Наприклад, у вигляді світлофора – з ківі, манго та полуниці.
Трохи вишуканості: крем-пломбір

Чи не ліпшим варіантом для візиту гостей може стати крем і морозиво, поєднані в одній гармонійній страві. Це прекрасна альтернатива "важким" тортам і тістечкам з масляним кремом. Ми пропонуємо натомість крем-пломбір. Це ніжний і повітряний десерт з вершковим смаком.
Інгредієнти:
- Молоко 500 мл;
- Яєчні жовтки 4 шт.;
- Крохмаль 1 ст. л.;
- Цукрова пудра 170 гр;
- Ванільна настойка 1 ч.л. (можна замінити ванільним цукром);
- Вершки високої жирності 350 мл.
Рецепт приготування:
- Молоко доводимо до кипіння. Яєчні жовтки збиваємо з крохмалем. До розтертих жовтків додаємо ванільну настоянку (або ванільний цукор).
- Тоненькою цівкою, постійно помішуючи, додаємо молоко до жовтків із крохмалем. Отриману суміш переливаємо до каструлі й варимо крем на середньому вогні, так само постійно помішуючи до загустіння.
- Готовий крем знімаємо з вогню. У разі, якщо крем вийшов із грудочками, протираємо його крізь сито.
- Додаємо цукрову пудру і ретельно перемішуємо. Кількість пудри залежить від смакових уподобань. Якщо ви полюбляєте солоденьке, то можна додати її понаднормово. Залишаємо крем, аби охолонув.
- Вершки збиваємо до пишної піни. Потроху додаємо їх до крему, обережно перемішуємо. Залишаємо на 10 хв у морозилці і ще на півгодини в холодильнику. Готовий холодний крем подаємо. Найкраще смакує зі свіжими фруктами ;)
Поради від господині: Якщо потримати крем упродовж 1,5 години в морозилці, вийде чудове морозиво з ніжним вершковим смаком.
Цитрусова насолода
АПЕЛЬСИНОВИЙ БУМ
Це морозиво робиться з натурального йогурту, тому воно не просто смачне, а ще й корисне. Влітку цитрусові неабияк допомагають освіжитися, а ще – дарують гарний настрій. Ми зібрали два експрес-рецепти морозива з апельсиновим та лимонним смаком. Куштуйте із насолодою!
Інгредієнти:
- Йогурт - 250 гр;
- М'якоть апельсина - 300 гр;
- Апельсиновий сік - 100 гр;
- Цукор - 5 ч.л.
Рецепт приготування:
- Ретельно почистити апельсини, видалити цедру і плівочки.
- Змішати всі інгредієнти у блендері, допоки суміш не стане однорідною й густою. (Норму цукру можна збільшити або зменшити, залежно від уподобань).
- Розкласти по формочках й помістити в морозильну камеру на 2-3 години.

ДОМАШНЄ ЛИМОННЕ МОРОЗИВО НА ВЕРШКАХ
Інгредієнти:
Вершки (33%) - 500 мл;
Вода - 450 мл;
Лимон - 2 шт.;
Цукрова пудра - 300 гр.
Рецепт приготування:
- Натерти цедру. Цедру і цукрову пудру залити водою і варити впродовж 20 хвилин.
- Дістати м'якоть лимона і збити в блендері до однорідності. Залишити охолонути. Змішати з сумішшю цукру і цедри.
- Збити вершки. Тонкою цівкою влити у вершки лимонну масу, перемішуючи. Поставити крем до морозильної камери та щогодини перемішувати, поки зовсім не застигне.
Поради від господині: Лимонне морозиво гарно смакує з кавою.

Заряд бадьорості й вітамінів – без кофеїну
Смузі – давнішній тренд для поціновувачів здорового харчування і не тільки. Мода диктує свої правила і в їжі. Але смузі – це не лише модно і корисно, але й неймовірно смачно. Смузі – це густий напій, основними інгредієнтами якого є подрібнені ягоди і фрукти. Однак до нього можна додати сік, лід, йогурт, горіхи, мед і навіть яйця.
Смак смузі обираєте ви самі, тому його радять робити з улюблених фруктів, ягодів та овочів. Готовий напій зберігає в незмінному вигляді усі вітаміни, мікроелементи, а також рослинні волокна й насичує організм корисними речовинами. Як готувати таку вітамінну бомбу – читайте далі.

СМУЗІ З БАНАНОМ, КІВІ ТА ГРУШЕЮ
Інгредієнти:
- Банани - 1 шт.;
- Груша - 1 шт.;
- Ківі – 2-3 шт.;
- Цукрова пудра - 20 гр;
- Персиково-яблучний сік - 200 мл;
- Шоколад - 10 гр.
Рецепт приготування:
- Фрукти очищуємо і нарізаємо великими шматочками. Складаємо їх у блендер та змішуємо до однорідності.
- У пюре додаємо цукрову пудру і сік для більш рідкої консистенції. Для тих, хто полюбляє смачне фруктове пюре, можна і не додавати сік, а негайно почати його смакувати.
- Для подачі смузі прикрашаємо тертим шоколадом або корицею.

ЛЕГКИЙ СМУЗІ З ЙОГУРТОМ І БАНАНОМ
Інгредієнти:
- банан - 1 шт.;
- йогурт або кефір - 2 склянки;
- лимонний сік - 1 чайна ложка;
- мед - 1 столова ложка.
Рецепт приготування:
- Банан очистити від шкірки, нарізати невеликими шматочками, перекласти у блендер.
- Додати лимонний сік, йогурт і мед. Збити - на це вам доведеться витратити всього лише 3 хвилини.

Готувала, куштувала й писала Марія Бєляєва, для 5.UA
Дивіться також фотогалерею за темою:
У Манілі відкрили музей присвячений солодощам












