Торт діаметром три метри готують одеські кондитери. Він стилізований під новорічний годинник, на якому зображена історія міста – від старовинної Одеси до сучасного мегаполісу
Оксана декорує триметровий торт золотистою глазур'ю – виводить елементи прикрас та вкриває боки десерту. Поруч художниця Станіслава малює окремі композиції. Працювати треба обережно, щоб не пошкодити поверхню кондитерського шедевра.
"Розмальовуємо його харчовими фарбниками. Доводиться у висячому положенні зображати, адже це – глазур, і вона тріскається, може луснути за певних неправильних рухів", – каже художник-кондитер Станіслава Лісовська.
Діаметр торту – три метри. Працювали над ним 25 кондитерів протягом п'яти днів. Рецепт вигадали самі. Основа виробу – шоколадно-пряникові коржі з шоколадно-горіховою начинкою. Пропорції тримають у секреті. Лише зізнаються, що використали 110 літрів шоколаду.
Читайте також: Без міцного спиртного та тортів: секрети Новорічного столу-2018
Кондитери квапляться встигнути до Нового року, адже, за задумом, торт буде у формі годинника, на якому зображена історія Одеси.
"Від епохи будівництва Одеси – дами, старовинне вбрання – до сучасності, можливо, буде хлопчик на скейті, літаку, вертольоті. Головна наша ідея та слоган торту 2018 – "Часи минають, Одеса залишається", – розповідає автор проекту Оксана Бублікова.
Торт-гігант мають завершити до настання Нового Року, щоб уже 1 січня виставити його біля пам’ятника Дюку. Аби красу торту змогли побачити одесити та гості міста, його розмістять під кутом 45 градусів, а вже потім розріжуть на шматочки та роздадуть малечі.
Ольга Дунська, Сергій Іщенко, Одеса, "5 канал"
Дивіться також фотогалерею за темою: