Наполеон, тирамісу та чизкейк: топ-10 рецептів смачних тортів без випічки Читайте по-русски

Сирний торт Depositphotos
Коли хочеться солоденького, домашнього, але бракує часу на випічку, на допомогу прийдуть "ліниві" смаколики. 5.ua зібрав для вас 10 таких рецептів, аби почастувати рідних кулінарним шедевром, не простоявши при цьому біля плити пів дня

Наполеон

Інгредієнти:

  • молоко – 600 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • печиво листкове "Вушка" – 380-400 г;
  • вершкове масло жирністю 82,5% – 100 г;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • цукор ванільний – 10 г.

Приготування:

  1. Для заварного крему дуже ретельно змішати яйця з цукром і борошном, щоб не було грудочок.
  2. Молоко підігріти до гарячого стану (щоб від нього йшла пара), але не кип'ятити. Частинами додати гаряче молоко в яєчно-борошняну суміш, постійно перемішуючи.
  3. Суміш поставити на вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи. Не доводити до кипіння. Якщо крем усе-таки закипів, змішати блендером до однорідності.
  4. Крем зняти з вогню. У гарячий крем додати ванільний цукор і вершкове масло, перемішати. При охолодженні крем буде ставати густішим.
  5. Форму вистелити харчовою плівкою. Викласти шар печива, покрити теплим кремом. Продовжувати, поки не закінчиться весь крем.
  6. Трохи печива залишити для прикраси торта.
  7. Посипати крихтою від печива верх торта. Залишити торт "Наполеон" просочуватися за кімнатної температури до повного охолодження. Потім поставити в холодильник на 2 години, щоб крем схопився.
  8. Торт вийняти з форми і перекласти на блюдо.

Торт 'Наполеон'
Торт 'Наполеон'Depositphotos

Мурашник

Інгредієнти:

  • печиво "Топлене молоко" – 600 г;
  • варене згущене молоко – 500 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • молочний шоколад – 30 г;
  • волоські подрібнені горіхи – за смаком.

Приготування:

  1. Руками або в кухонному комбайні подрібнюємо печиво.
  2. Збиваємо згущене молоко міксером, допоки воно стане рідким. Додаємо сметану і знову збиваємо.
  3. Потім змішуємо з м'яким вершковим маслом.
  4. У крем додаємо подрібнені горіхи.
  5. З'єднуємо печиво з кремом. Перемішуємо до однорідної маси.
  6. На плоску тарілку гіркою викладаємо приготовлену масу.
  7. Посипаємо торт "Мурашник" тертим на дрібній тертці шоколадом. Відправляємо в холодильник на 30-60 хвилин, щоб торт застиг.

Торт 'Мурашник'
Торт 'Мурашник'Depositphotos

Банановий чизкейк

Інгредієнти:

  • стиглі банани – 2 шт.;
  • вода – 100 мл;
  • желатин – 10 г;
  • натуральний несолодкий йогурт – 150 мл;
  • вершкове масло – 100 г;
  • пісочне печиво – 200 г;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • жирний домашній сир – 400 г.

Приготування:

  1. Пісочне печиво подрібніть качалкою або блендером. Влийте в крихти розтоплене вершкове масло, перемішайте.
  2. Покладіть масляну крихту у форму, утрамбуйте пальцями, тильною стороною ложки. Поставте форму в холодильник, поки готується начинка.
  3. Желатин залийте водою і залиште набухати.
  4. У блендері подрібніть банани, йогурт, цукор і сир.
  5. Желатин нагрійте трохи на водяній бані до повного розчинення зерен. Об'єднайте з начинкою, перемішайте.
  6. Залийте начинку в форму і поставте блюдо в холодильник щонайменше на три години.
  7. Через деякий час звільніть акуратно від форми чізкейк, прикрасьте свіжою м'ятою, нарізаними бананами чи ягодами.

Банановий чізкейк
Банановий чізкейкDepositphotos

Баунті

Інгредієнти:

  • печиво (цукрове, ювілейне і т. п.) – 300 г;
  • какао-порошок – 3 ст. л.;
  • цукор – 0,5 скл.;
  • вода – 0,5 склянки;
  • вершкове масло – 150 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • кокосова стружка – 40 г.

Приготування:

  1. Печиво подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки в дрібну крихту.
  2. Додати до печива порошок какао, перемішати.
  3. Пів склянки цукру розчинити в половині склянки окропу, остудити.
  4. Отриманий сироп влити в суху суміш і замісити гладке "тісто".
  5. Розм'якшене вершкове масло з'єднати з цукровою пудрою і кокосовою стружкою. Добре перемішати до однорідності.
  6. Тісто з печива розкачати на харчової плівці до 3 мм.
  7. Пласт покрити масляним кремом, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні.
  8. Потім корж з кремом акуратно згорнути рулетом.
  9. Рулет загорнути в харчову плівку і прибрати в морозилку на 30-40 хвилин.
  10. Готовий рулет нарізати скибочками.

Рулетний торт
Рулетний тортDepositphotos

Монастирська хата

Інгредієнти:

  • трубочки з вишневою начинкою "Мажор" – 300 г;
  • сметана (25-30%) – 450-500 г;
  • цукрова пудра – 100 г;
  • очищені волоські горіхи – 1 скл.;
  • молоко – 1 скл.

Приготування:

  1. Підігріваємо молоко і на 5 хвилин замочуємо в ньому трубочки.
  2. Горіхи тиснемо качалкою.
  3. Сметану збиваємо з цукровою пудрою, додаємо половину горіхів.
  4. На дно тарілки викладаємо трохи сметанного крему. На нього кладемо 4 трубочки. Зверху знову шар крему і 3 трубочки на невеликій відстані один від одного. Знову шар крему і 3 трубочки щільніше. Знову крем і 2 трубочки. Крем і остання трубочка.
  5. Обмащуємо "хату" з усіх боків кремом і посипаємо зверху горіхами.
  6. Тепер поставимо торт у холодильник на ніч, і зранку він буде вже готовий.

Торт 'Монастирська хата'
Торт 'Монастирська хата'Depositphotos

Полунично-йогуртовий торт

Інгредієнти:

  • свіжа полуниця – 0,5 кг;
  • полуничний йогурт – 1 л;
  • цукрове печиво цукрове – 500 г;
  • молоко – 200 мл;
  • желатин – 30 г;
  • свіжа м'ята свіжа (для прикраси) – 1-2 гілочки.

Приготування:

  1. Полуницю миємо і прибираємо хвостики.
  2. Подрібнюємо печиво будь-яким способом.
  3. Заливаємо желатин водою (у співвідношенні 1:6) і залишаємо для набухання.
  4. В печиво додаємо молоко, перемішуємо до однорідності, допоки маса набуде консистенції тіста.
  5. Масу з печива і молока викладаємо на дно форми.
  6. На масу з печива викладаємо полуницю.
  7. Відправляємо на вогонь желатин, щоб він розчинився (не кип'ятити!).
  8. В окрему посудину виливаємо йогурт і додаємо в нього желатин.
  9. Заливаємо йогуртовим желе полуницю.
  10. Відправляємо торт в холодильник на 6 годин.
  11. Прикрашаємо його свіжою полуницею і м'ятою.

Полуничний торт
Полуничний тортDepositphotos

Пташине молоко

Інгредієнти:

  • яйця – 10 шт.;
  • вершкове масло – 300 г;
  • молоко – 1 скл.;
  • желе (з будь-яким смаком) – 1 пачка;
  • желатин – 1 пачка;
  • цукор – 2 скл.;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • ванілін – 0,5 – ч. л.;
  • шоколад (для глазурі).

Приготування:

  1. Желе і желатин заливаємо 1 склянкою холодної води і залишаємо на 1 годину набухати. Потім розчиняємо на паровій бані.
  2. Жовтки відділяємо від білків. У жовтки додаємо 1 склянку цукру, молоко, борошно. Ретельно розмішуємо і ставимо масу на баню.
  3. Постійно помішуючи, доводимо жовткову масу до загустіння (повинна вийти густа кашка).
  4. Охолоджуємо до "парного молока" і додаємо вершкове масло і ванілін. Збиваємо масу міксером.
  5. Добре збиваємо білки, поступово додаючи цукор (1 склянка).
  6. У білкову масу вливаємо желатин, збиваємо. Додаємо жовткову масу, швидко збиваємо.
  7. Виливаємо в форму і ставимо в холодильник.
  8. Коли торт застигне, опускаємо форму на кілька секунд у гарячу воду і перевертаємо торт на тарілку.
  9. Розтоплюємо плитку шоколаду, трохи охолоджуємо і прикрашаємо шоколадом торт "Пташине молоко".

Торт 'Пташине молоко'
Торт 'Пташине молоко'Depositphotos

Рафаело

Інгредієнти:

  • галетне печиво – 300 г;
  • варене згущене молоко – 100 г;
  • цукрова пудра – 2 ст. л.;
  • вершки 33% – 250 мл;
  • молоко – 350 мл;
  • борошно – 1,5 ст. л.;
  • картопляний крохмаль – 2 ст. л.;
  • цукор – 0,5 скл.;
  • ваніль – 0,5 ч. л.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • кокосова стружка – 100 г.

Приготування:

  1. У сковорідку з товстим дном або в сотейник виливаємо молоко, додаємо цукор, картопляний крохмаль, борошно і ваніль.
  2. Перемішуємо, ставимо на середній вогонь і варимо до загустіння. Це займе буквально 2 хвилини. Якщо утворилися грудочки, перетираємо крем через сито.
  3. Перекладаємо заварний крем в окрему ємність і даємо охолонути протягом 5-10 хвилин. Остиглий крем перетираємо з вершковим маслом.
  4. Беремо невелику посудину і на дно викладаємо трохи крему, розподіляємо по поверхні. Укладаємо перший шар печива.
  5. Нижню частину печива змащуємо згущеним молоком і викладаємо поверх першого шару згущеним молоком вниз. Таким чином формуємо другий шар.
  6. Зверху розподіляємо весь заварний крем.
  7. Зверху укладаємо ще один шар печива. За бажанням можна додати банани, груші або сливи (щось не дуже соковите, але з м'якоттю). Відставляємо на 5 хвилин.
  8. Збиваємо холодні вершки. Потім додаємо до них цукрову пудру і продовжуємо збивати.
  9. Вершки розподіляємо поверх останнього шару торта.
  10. Зверху посипаємо кокосовою стружкою або тертим шоколадом. Відправляємо в холодильник на ніч, щоб торт з печива просочився.

Кокосовий торт
Кокосовий тортDepositphotos

Шоколадно-млинцевий торт

Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;
  • молоко – 600 мл;
  • яйця – 2 шт.;
  • вершкове масло – 60 г;
  • цукор – 200 г + 2 ст. л.;
  • какао-порошок – 25 г + 2 ст. л.;
  • домашній сир – 500 г;
  • сметана – 150 г + 5 ст. л.;
  • желатин – 15 г;
  • ванільний цукор – 1 ч. л.;
  • вода – 100 мл.

Приготування:

  1. Насамперед підготуємо желатин. До желатину додаємо воду і залишаємо для повного розчинення.
  2. Збиваємо яйця з цукром.
  3. Замішуємо однорідне млинцеве тісто з яєць, 100 г цукру, молока, борошна, 25 г какао і половини масла. Даємо тісту настоятися протягом 30 хвилин.
  4. Випікаємо млинці на середньому вогні з кожного боку по пів хвилини.
  5. Для приготування крему змішуємо до однорідності сир, 100 г цукру-піску, ванільний цукор і 150 г сметани.
  6. Додаємо желатин, розпущений в мікрохвильовці або на водяній бані.
  7. Ставимо крем у холодильник на 20 хвилин, щоб він трохи загустів.
  8. За допомогою тарілки і ножа вирізаємо млинці однакового розміру.
  9. На кожен млинець кладемо 2 столові ложки охолодженого крему і розрівнюємо по поверхні.
  10. Змащуємо кремом верх і боки торта і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
  11. Для приготування шоколадної глазурі змішуємо в сотейнику 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. какао, 5 ст. л. сметани і решту вершкового масла.
  12. Доводимо суміш до кипіння на середньому вогні і знімаємо з плити. Даємо охолонути до теплого стану.
  13. Покриваємо глазур'ю верх торта. Ставимо торт в холодильник щонайменше на 1 годину.

Торт із млинців
Торт із млинцівDepositphotos

Тірамісу

Інгредієнти:

  • печиво "Савоярді" – 100 г;
  • маскарпоне – 150 г;
  • шоколад – 90 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • розчинна кава – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 щіпка;
  • какао – для прикраси.

Приготування:

  1. Чорний шоколад поламайте на скибочки і розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі на маленькій потужності.
  2. Додайте до розтопленого шоколаду два жовтки, акуратно відокремивши їх від білків. Білки покладіть в чашу для збивання.
  3. Коли яєчно-шоколадна маса стане трохи густішою, заваріть жовтки в гарячому шоколаді. Відразу ж додайте маскарпоне і розмішайте до однорідності вінчиком.
  4. Білки збийте з дрібкою солі, за бажанням додайте цукор.
  5. Крем для торта повинен вийти в міру густим і повітряним, із ложки він має не стікати, а падати.
  6. Дно чистого сухого контейнера змастіть кремом. У 80 мл гарячої води розчиніть каву, остудіть.
  7. Занурте печиво савоярді в каву однією стороною і викладайте їх в креманки вологою стороною вгору, печиво поступово рівномірно просочиться.
  8. Зверху розподіліть половину крему. Зробіть ще один шар із печива, змоченого в каві.
  9. Покрийте поверхню залишками крему.
  10. Поставте торт у холодильник охолоджуватися і просочуватися на 5-6 годин, а краще на ніч.
  11. Дістаньте шоколадний "Тірамісу" з холодильника, присипте зверху какао.
  12. Наріжте торт у контейнері та акуратно викладіть порційно на тарілки.

Десерт 'Тірамісу'
Десерт 'Тірамісу'Depositphotos

Нагадаємо, раніше 5.ua повідомляв про топ-10 рецептів смачних овочевих салатів.

Також дивіться фотогалерею за темою:

Найдовша у світі: італійські кухарі встановили смачний рекорд – ФОТО

Попередній матеріал
Легендарний Алькатрас: як проходило тюремне життя і чому звідти ніхто не міг втекти – цікаві факти
Наступний матеріал
Де зберігається найстаріша книга та куди заходив почитати Богдан Хмельницький: Україна відзначає день бібліотек